AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 3653

FC Lahti
4-4-2
vko.31 // 6.8.2017

​Helsingissä maaliton tasapeli (HJK-FC Lahti 0-0)

​Helsingissä maaliton tasapeli (HJK-FC Lahti 0-0)

HJK ja FC Lahti jatkoivat pitkiä tappiottomia putkiaan pelattuaan sunnuntaina 0-0-tasapelin Telia 5G Areenalla.

Ottelun ensimmäiset 45 minuuttia olivat kahden hyvin puolustavan joukkueen taistoa. FC Lahti prässäsi ylhäältä, eikä HJK päässyt vaarallisiin paikkoihin. Lahti puolestaan onnistui saamaan pallon kertaalleen Uusitalon selän taakse, mutta tilanne oli paitsio. Toinen vieraiden paha tilanne syntyi, kun Rafinha syötti huolimattomasti alaspäin eikä huomannut lahtelaispelaajan kärkkyvän maalipaikkaa. Markus Uusitalon hyvä vastaantulo pelasti tilanteen.

Tunteet alkoivat kuumeta jo ottelun alusta ja HJK sai peräti neljä keltaista korttia. Varoituksen ensi jaksolla saivat Rafinha, Halme ja Mosa sekä lopun välienselvittelyssä vielä Annan ja lahtelaispelaaja Igor Jovanovic.

Toiselle puoliajalle Klubi tuli terävästi. Jo muutaman minuutin pelin jälkeen lahtelaismaalille saatiin kelpohässäkkä. Vetopaikkaa haettiin useamman pelaajan voimin, mutta lopulta veto meni yli. Kun pelikellossa oli 50 minuuttia Akseli Pelvas pääsi läpi ja kaadettiin rangaistusalueella, mutta erotuomari Järvinen ei katsonut tilannetta pilkun arvoiseksi. Jo muutaman minuutin päästä pallo saatiin Lahden maaliin, mutta nähtävästi Valencicin katsottiin häirinneen maalivahtia ja maalia ei hyväksytty.

61. minuutilla Enoch Banza pelasi itsensä irti laidasta ja sai maalille hyvän syötön. Lopulta Annan pääsi vetämään maanuoliaisen, mutta maalia ei saatu tästäkään.

Ensimmäinen vaihto nähtiin jo kun varttia toista jaksoa oli pelattu. Hannu Patronen teki tilaa Ville Jalastolle. 68. minuutilla Filip Valencic tuli vaihtoon ja kentälle asteli Vincent Onovo. 75. minuutin kohdalla tehtiin kolmas vaihto kun Enoch Banza tuli pois ja Bougouhi pääsi kentälle.

Klubin hurja paine jatkui pelin loppuun asti, mutta lahtelaisten kova puolustus taisteli kynsin hampain pisteestä. Lopputuloksena kahden hyvän joukkueen kohtaamisesta pisteet päätyivät tasajakoon.


SJK – HJK torstaina 10.8. kello 20.00 OmaSp Stadionilla ja FC Lahti – FC Inter torstaina 10.8. kello 18.30 Lahden stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HJK:n verkkosivut