AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 3653

FC Lahti
4-4-2
vko.31 // 5.8.2017

Ennakko: HJK - FC Lahti

Ennakko: HJK - FC Lahti

FC Lahti matkustaa sunnuntaina Veikkausliigaa johtavan HJK:n vieraaksi kahden erittäin kovakuntoisen joukkueen kohtaamiseen.

FC Lahti matkaa Helsinkiin kelpo päänahka vyöllään, sillä viikko sitten hallitseva mestari IFK Mariehamn kaatui Lahdessa maali-iloittelun jälkeen peräti 6-2. Jos kevätkaudella maalinteko oli ajoittain todella kovan työn takana, niin tällä hetkellä hyökkäyspeli kulkee iloisesti. Alla lahtelaisilla on jo 12 perättäistä ottelua ilman tappiota.

HJK pääsee viikon toiseen otteluunsa erinomaisista asetelmista. Maanantaina joukkue kuittasi himoitun voiton Stadin derbystä, kun HIFK kaatui vahvan esityksen jälkeen maalein 2-0. Kyseessä oli Klubille jo 13. peräkkäinen ottelu ilman tappiota – eli putki on yhden ottelun pidempi kuin FC Lahdella. Joukkueen kauden ainoa häviö tuli toukokuun alussa Vaasassa.

Kuhnureiden alkukauden supertiivis puolustuspeli on aavistuksen kärsinyt hyökkäävämmässä pelityylissä, mutta vain vähän. FC Lahti on edelleen HJK:n jälkeen vähiten maaleja päästänyt joukkue tällä kaudella. Hyvää puolustusta sunnuntaina tarvitaankin, sillä HJK:lla on sarjan tehokkain hyökkäyskalusto. Vaikka tähtipelaaja Alfredo Morelos jätti joukkueen, on seuran uusi hankinta Filip Valencic päässyt nopeasti rytmiin Helsingissä. Taustalla tulitukea antavat Evans Mensah ja Akseli Pelvas.

Lisäksi kotonaan HJK on ollut vakuuttava. Yhdeksästä kotipelistä joukkue on voittanut kahdeksan ja pelannut kertaalleen tasan.

- Meillä on vain voitettavaa HJK:ta vastaan. He ovat suuria ennakkosuosikkeja, jotka ovat kotonaan pelanneet erinomaisesti. Meillä on myös peli kulkenut ja maalihanat on auki. Tässä tilanteessa on kiva lähteä haastamaan sarjaa ylivoimaisesti johtavaa joukkuetta, kertoo Lahden päävalmentaja, heinäkuun kuukauden valmentajaksi valittu Toni Korkeakunnas.

HJK pääsee lähes parhaalla miehistöllä sunnuntain kovaan kamppailuun. Sivussa ovat edelleen pitkäaikaispotilaat Atom ja Roni Peiponen.

Myös FC Lahdella on hyvä terveystilanne otteluun, sillä Kalle Taimi on ainoana pelaajana loukkaantuneena sivussa.


HJK - FC Lahti Telia 5G Areenalla sunnuntaina 6.8. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.