AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

31

(0-0)

Yleisöä 2912

PS Kemi
4-4-2
vko.29 // 23.7.2017

HJK kukisti PS Kemin (HJK-PS Kemi 3-1)

HJK kukisti PS Kemin (HJK-PS Kemi 3-1)

HJK kaatoi PS Kemin kotonaan 3-1 sunnuntaina. Ville Jalasto HJK:lle ja Rasmus Karjalainen PS Kemille osuivat toisella jaksolla viiden minuutin välein. Voiton HJK:lle varmistivat Akseli Pelvas ja Filip Valencic.

HJK:n avauskokoonpanossa nähtiin runsaita muutoksia torstain Eurooppa-liigan karsintaottelusta Shkëndijaa vastaan. Jean-Jacques Bougouhi debytoi Klubi-paidassa, ja Filip Valenčič pääsi kamppailemaan entistä seuraansa vastaan.

Ottelu lähti isäntien selvällä hallinnalla käyntiin. PS Kemi ei saanut ensimmäisen vartin aikana juurikaan palloa kontrolliin, kun Klubi pyöritti peliä puolelta toiselle. Ensimmäinen paikka aukesi Valenčičille, mutta veto karkasi hieman maalin yli. Pian sama mies rynni väkisin vetopaikkaan, mutta laukaus painui vaivoin ohi maalin.

Avausjakso jatkui isäntien hallinnassa, mutta viimeinen silaus uupui. Useat tilanteet kuivuivat kasaan ennen aikojaan joko liikkeen puutteen vuoksi, tai syöttöjen heikkoon laatuun. PS Kemi ei kuitenkaan saanut luotua yhtäkään vaarallista paikkaa, ja Markus Uusitalo Klubin tolppien välissä selvisi melko vähällä työnteolla.

Rikkonaisella puoliskolla ei osumia nähty, ja tauolle siirryttiin tasatilanteessa.

Tauolla Klubi suoritti ensimmäisen vaihtonsa, kun Enoch Banza korvasi Jean-Jacques Bougouhin kentällä. Banzalle ottelu oli ensimmäinen Veikkausliigassa. 17-vuotias hyökkääjä on pelannut vahvan alkukauden Klubi 04:n riveissä ja harjoitellut jonkin verran edustusjoukkueen kanssa.

Klubi aloitti toisen jakson hirmuisella paineella. Kova rynnistys ja onnistunut prässi aiheutti vaaratilanteen toisensa perään vieraiden maalille, mutta viimeistely ei ottanut vieläkään onnistuakseen. 56. minuutin kohdalla HJK suoritti jo toisen vaihtonsa, kun Akseli Pelvas korvasi Ousman Jallow'n piikissä.

Vajaan tunnin kohdalla nähtiin vihdoin isäntien kannalta helpottava avausosuma. Kulmapotkun jälkitilanteesta pallo ajautui laidalta toiselle, ja lopulta maalinedustalle jäänelle Ville Jalastolle, joka iski kauden toisen osumansa tyhjään verkkoon. Klubin maalin jälkeen PS Kemi pääsi ensimmäistä kertaa toisella puoliajalla rakentamaan hyökkäystään. Pallo pomppi HJK:n rangaistusalueella puolelta toisella, ja lopulta tekopaikka avautui ja vieraat iskivät pelin tasoihin.

73. minuutilla Klubin osuma oli todella lähellä, kun Evans Mensah laukoi tulisesti, mutta veto kilpistyi tolppaan. Seuraavalla pelikatkolla nähtiin myös isäntien viimeinen vaihto, kun Lucas Lingman korvasi Sebastian Dahlströmin.

Kova työ palkittiin lopulta 79. minuutilla. Lyhyenä pelatusta kulmapotkusta Mensah karkasi päätyviivan tuntumaan ja kova syöttö tuli millintarkasti Pelvaksen jalkaan. Akseli Pelvas ohjasi pallon taidolla verkon perukoille.

Kemi ei saanut loppua kohden kiriä päälle. Sen sijaan HJK jatkoi maalintekoa. Pelattiin jo lisäaikaa, kun isännät vyöryttivät hyökkäyksen vastustamattomasti Kemin maalia kohden. Kemin puolustaja pelasi palloa kädellään, ja tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku. Valenčič upotti pallon pilkulta sisään sinetöiden loppulukemat 3-1.

Klubilla oli vielä erinomainen mahdollisuus neljänteen osumaan lisäajan lopulla, kun Pelvas kaadettiin boksissa pilkun arvoisesti. Mies lähti itse laukomaan, mutta tällä kertaa Kemi-vahti Oskari Forsman venyi vedon tielle.


HJK - HIFK maanantaina 31.7. kello 18.30 Telia 5G Areenalla ja PS Kemi - FC Inter lauantaina 29.7. kello 17.00 Sauvosaaressa. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HJK:n verkkosivut