AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

31

(0-0)

Yleisöä 2912

PS Kemi
4-4-2
vko.29 // 22.7.2017

Ennakko: HJK-PS Kemi

Ennakko: HJK-PS Kemi

Veikkausliigan sarjakärki HJK sekä PS Kemi kohtaavat sunnuntaina Telia 5G Areenalla klo 18.30 alkavassa Veikkausliigan ottelussa.

HJK lähtee kauden jälkimmäiselle puolikkaalle erinomaisista asemista, sillä joukkue johtaa Veikkausliigaa 17 pelatun kierroksen jälkeen. Klubi on jäänyt pisteittä ainoastaan kertaalleen ja yhteensä pisteitä on kertynyt 36. Hopeasijaa miehittävällä VPS:lla on kuusi pistettä vähemmän, kun taas kolmantena majailevaan FC Lahteen on eroa jo yhdeksän pistettä.

PS Kemin sesonki on ollut vuoristoratamainen. Jari Åhmanin joukot saalistivat kauden kuudesta ensimmäisestä ottelustaan vain neljä pistettä, kunnes kurssi kääntyi nousuun: seuraavasta kuudesta kamppailusta pisteitä irtosi peräti 13. Sunnuntain otteluun joukkue lähtee vastaavasti viiden ottelun voitottomassa putkessa, jonka aikana kemiläiset ovat viimeistelleet vain kaksi täysosumaa.

Sitten edellisen kohtaamisen joukkueissa on tapahtunut merkittäviä muutoksia. PS Kemin alkukauden tähtipelaaja, kahdeksan veikkausliigamaalia iskenyt Filip Valencic siirtyi HJK:n sinivalkoraitaiseen peliasuun. HJK puolestaan myi Veikkausliigan maalipörssiä 11 osumalla edelleen johtavan Skotlannin Valioliigassa pelaavaan Rangersiin.

Valencicin lisäksi Mika "Bana" Lehkosuon valmentama HJK on hankkinut riveihinsä Norsunluurannikolta kotoisin olevan kärkimies Jean-Jacques Bougouhin Venäjän liigan Ural Jekaterinburgista.

PS Kemi puolestaan vahvisti rivejään tekemällä loppukautta koskevan pelaajasopimuksen kymppipaikkaa pelaavan Viron maajoukkuemies Sergei Mošnikovin kanssa, joka ei todennäköisesti vielä pelaa sunnuntain ottelussa.

HJK lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Esimerkiksi Veikkauksen kerroinlaskijat ovat antaneet kotivoiton kertoimeksi 1,12. Vierasvoiton kerroin on sen sijaan hulppeasti 18,50.

– Lähdemme otteluun nöyränä ja tiedostamme, ettei meiltä odoteta kolmea pistettä tästä ottelusta. Pyrimme kuitenkin siihen, ettei tyhjin käsin kotiin palata, vaan haemme vähintään tasapelin, sanoo PS Kemin valmentaja Jari Åhman seuran verkkosivuilla.

Åhman ei laske paljoa senkään varaan, että HJK:lla oli torstaina tärkeä eurocupin ottelu makedonialaista Shkendijaa vastaan, joka eteni jatkoon kotivoiton ja vierastapelin turvin. PS Kemi on sen sijaan levätä ja keskittyä harjoitteluun kaksi viikkoa edellisen pelin jälkeen.

– HJK:lla on niin iso rosteri, ettei sillä ole paljoa vaikutusta, vaikka se muutamaa pelaajaa lepuuttaisikin. Koetamme koota osaltamme parhaan mahdollisen nipun, jolla pystymme haastamaan HJK:n ja on selvää, että meidän täytyy onnistua puolustuspelaamisessa, jos haluamme pisteitä.

HJK:lta ovat sunnuntaina sivussa yhä loukkaantumistaan paranteleva Atom sekä viime sunnuntaina Ilvestä vastaan punaisen kortin saanut Mosa.


HJK-PS Kemi sunnuntaina 23.7. kello 18.30 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.