AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

60

(4-0)

Yleisöä 5575

SJK
4-4-2
vko.22 // 30.5.2017

Ennakko: HJK-SJK

Ennakko: HJK-SJK

HJK hakee keskiviikkona paluuta voittojen tielle, kun SJK saapuu vierailulle Telia 5G Areenalle.

Klubi pelasi lauantaina toisen peräkkäisen maalittoman tasapelin, kun sinivalkoiset jakoivat pistepotin FC Lahden vieraana. Tätä edelsi tiistaina pelattu tasapeli HIFK:ta vastaan.

HJK on kuitenkin onnistunut säilyttämään paikkansa sarjataulukon piikkipaikalla, kun kymmenestä ottelusta on kertynyt 18 pistettä. Jalkaa ei voi kuitenkaan nostaa pois kaasulta, sillä ottelun vähemmän pelannut KuPS hengittää Klubin niskaan kahden pisteen päässä.

Erityisesti maalinteko on tuottanut HJK:lle viime aikoina tuskaa. Sinivalkoiset ovat viimeistelleet edellisessä kuudessa ottelussaan vain viisi maalia. Klubi on pystynyt luomaan kohtuullisesti maalipaikkoja ottelua kohden, mutta viimeistely ei ole ollut aivan toivotulla tasolla.

Kahdeksan täysosuman myötä Veikkausliigan maalipörssiä johtava Alfredo Morelos on ollut Klubin kantavia voimia alkukaudella. Kolumbialaishyökkääjän arvosta kertoo jotain se, että kaikki muut HJK:n pelaajat ovat tehneet tällä kaudella yhteensä yhdeksän maalia. Morelos on viimeistellyt joukkueen edelliset kuusi maalia ja edellisestä toisen pelaajan osumasta on vierähtänyt jo reilu kuukausi.

Varsinkin toisten puoliaikojen loput ovat olleet HJK:lle haastavia. Klubi on onnistunut otteluiden viimeisten varttien aikana maalinteossa toistaiseksi vain kertaalleen. Vastaavasti esimerkiksi avauspuoliaikojen viimeisten kolmannesten aikana joukkue on viimeistellyt peräti viisi maalia.

Vastaavasti HJK:n puolustus on toiminut erinomaisesti läpi kauden, sillä joukkueen verkkoon on tehty kymmenessä ottelussa vain viisi maalia. Klubi ei ole päästänyt yhtään takaiskua viimeiseen 395 peliminuuttiin.

Nousujohteisessa vireessä oleva SJK joutuu ennalta ajatellen kauden toistaiseksi kovimpaan testiin, kun se matkaa HJK:n vieraaksi Helsinkiin.

- HJK on varmaankin se kaikista kovin vastus, varsinkin vieraissa. Joukkue on rakennettu viimeisten vuosien aikana ja he tekivät tavallaan vain täsmähankintoja tälle kaudelle. Joukkue vahvistui ja he saivat juuri sen tyyppisiä pelaajia ja niille paikoille, mille he halusivatkin. Siellä on paljon osaamista ja hyviä yksilöitä. Joten ilman muuta HJK on meille kova haaste. Samalla se on meille hyvä haaste, sillä se on meille hyvä mittari katsoa missä me menemme tällä hetkellä, SJK:n Sixten Boström kommentoi.

- Meidän kohdalla lähinnä yritämme saada joukkueen mahdollisimman hyvin jalkeille ja freshinä mukaan näihin kahteen peliin mitä on jäljellä ennen ensi viikon maajoukkuetaukoa. Yritämme valmistaa joukkueen mahdollisimman hyvin, että pelaajilla on sekä fyysisesti että taktisesti hyvät eväät ja he osaavat olla valmiina siihen mitä on tulossa. Siihen olemme koko valmennustiimi laittaneet kaiken energiamme. Joten varmasti tulee mielenkiintoinen ottelu.


HJK-SJK Telia 5G Areenalla keskiviikkona 31.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HJK:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut