AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-3-3

02

(0-1)

Yleisöä 2828

FC Inter
4-4-2
#3 Manev #14 Kandji
vko.21 // 26.5.2017

Ennakko: HIFK-FC Inter

Ennakko: HIFK-FC Inter

HIFK kohtaa FC Interin viikonloppuna.

HIFK ja FC Inter mittelevät pisteistä lauantaina Helsingin Telia 5G Areenalla.

HIFK on pelannut kaksi edellistä ottelua ilman tappioita. Viime perjantaina se päätyi 1-1-tasapeliin hallitsevaa Suomen mestaria IFK Mariehamnia vastaan ja tämän viikon tiistaina tähtirinnat taistelivat maalittoman tasapelin HJK:ta vastaan pelatussa Veikkausliigakauden ensimmäisessä Stadin derbyssä.

HIFK on ollut tällä kaudella vahva kotikentällään, kun viiden pelatun kotiottelun saldo on voitto, kolme tasapeliä ja vain yksi viime hetken tappio FC Lahdelle. Sarjataulukossa kymmenentenä oleva HIFK tarvitsee kuitenkin kipeästi kolmen pisteen voittoja, sillä punapaidat ovat voittaneet tällä kaudella vain kertaalleen Rovaniemen Palloseuran. HIFK on pelannut Veikkausliigassa tähän mennessä eniten tasapelejä, yhteensä viisi kappaletta. FC Lahdelle kärsityn tappion lisäksi HIFK on hävinnyt vain Kuopion Palloseuralle.

Tiistain derbyssä pelanneet HIFK-pelaajat viettivät keskiviikkona ansaittua palautuspäivää Helsingin uimastadionilla, kun pelaamattomat pelaajat keskittyivät enemmän harjoitteluun.

– Olihan tuo tiistain paikallisottelu aivan mahtava kokemus – jälleen kerran. Tuollaisia otteluita pitäisi olla enemmän. Tunnelma ja fiilis joukkueessa on hyvä, mutta emme kuitenkaan ole yliriemuitsevia. Haluamme voittaa otteluita, joten tasapeli ei siinä mielessä tyydyttänyt, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

Lauantaina Helsinkiin saapuva FC Inter on sarjataulukossa kahdeksantena kahdeksan pelatun ottelun jälkeen. Saldona on kolme voittoa, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota, joista edellinen tuli viime perjantaina kotikentällä PS Kemiä vastaan 1-3-lukemin.

– Inter on mielestäni HJK:n suurimpia haastajia mestaruustaistelussa. Sillä tavalla vastaan asettuu varmasti ärsytetty, vihainen ja nälkäinen joukkue, kun he hävisivät perjantaina ehkä hieman yllättäen PS Kemille. Joukkueessa on hurja määrä kansainvälistä kokemusta, Muurinen tiedostaa.

FC Inter on tehnyt kahdeksassa pelatussa ottelussa kolmanneksi eniten maaleja (14) koko sarjassa, mutta oma pää ei ole pitänyt toivotulla tavalla.

– Ehkä FC Interin puolustus ei ole vielä esittänyt parasta osaamistaan. Heillä on kuitenkin vahva ja erityisen hyökkäysorientoitunut joukkue. Hyökkäyspään pelaajat Njazi Kuqi, Timo Furuholm, Mac (Macoumba) Kandji, Benjamin Källman ja Guy Gnabouyou kertovat kaiken oleellisen heidän hyökkäyspelaamisen vaarallisuudesta, Muurinen sanoo.

Interin päävalmentaja Shefki Kuqi painottaa, että joukkue haluaa heikon PS Kemi-ottelun jälkeen palata omalle tasolleen.

- Tasaisuus tai oikeastaan sen puute on ollut meidän ongelma. Hyvää esitystä on seurannut liian monta kertaa heikko esitys. Nyt tavoitteena on saada pelaaminen sille tasolle, mikä on meille ominaista ja pitää se siellä, Kuqi sanoo.

Muurisen joukkue on Kuqille tuttu, onhan heillä riveissään mm. Mikael Forssell ja Mika Värynen, jotka ovat pelanneet yhdessä Shefkin kanssa. Kuqilla on ollut myös valmennussuhde joidenkin HIFK-pelaajien kanssa.

- Kyllä joukkue ja sen pelaajat ovat tuttuja. HIFK:lla on joukkueessa hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Tiukka matsi on varmasti jälleen edessä, Kuqi ennakoi.

Interin edellisessä ottelussa ongelmia aiheutti maalinteko. Joukkueella oli saumat paikkojen perusteella mennä ottelussa menojaan jo alussa, mutta viimeistely oli heikkoa. Tähän Kuqi toivoo muutosta.

- Loimme edellisessä pelissä Kemiä vastaan paljon tilanteita, mutta hukkasimme ne. Huomenna pystymme varmasti pääsemään paikoille. Nyt niissä tilanteissa pitää olla huolellisempi ja päättäväisempi.

Interin kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa Kevin Mombilo ja itsensä torstain harjoituksissa loukannut Guy Gnabouyou. Kaksi edellistä peliä sivussa ollut Julien Faubert palaa sen sijaan joukkueen kokoonpanoon. HIFK:n pelaajista Fredrik Lassas ja Pauli Kuusijärvi ovat varmuudella sivussa. Puolustuspelaamisen erikoismies Jani Bäckman lähestyy kovaa vauhtia pelikuntoa.


HIFK-FC Inter Telia 5G Areenalla lauantaina 27.5. kello 15.00. Ottelu on osa Nelosen Futiskierros-lähetystä. Ottelua voi myös seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut