AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

20

(1-0)

Yleisöä 3214

KuPS
4-3-3
vko.14 // 9.4.2017

Ennakko: HJK-KuPS

Ennakko: HJK-KuPS

HJK pelaa maanantaina kotonaan Kuopion Palloseuraa vastaan.

HJK ja KuPS kohtaavat maanantain ainoassa Veikkausliigan ottelussa Töölössä.

HJK aloitti omat ottelunsa jo viime keskiviikkona, kun se kohtasi kotonaan Vaasan Palloseuran. Ottelu oli alun tunnustelun jälkeen täysin HJK:n näytöstä ja VPS joutui poistumaan kentältä lopulta 0-5-murskatappio niskassaan.

HJK lähtee metsästämään voittoputken jatkumista hyvistä asetelmista, sillä ainoastaan Roni Peiponen on kotijoukkueen riveistä maanantaina sivussa loukkaantumisen myötä. Anthony Annan ja Rafinha palaavat kokoonpanoon ja täyteen iskuun saatuaan Ilves-pelistä tulleet pienet kolhut hoidettua.

Päävalmentaja Lehkosuo saa siis jalkeille kovan ryhmän ja luottaa omiensa peliin.

– Haluamme uusia hyvän VPS-pelin, dominoida pelitapahtumia ja jatkaa voittamista. Pelitavallisesti KuPS on täysin erilainen joukkue kuin VPS. KuPS on vaarallisimmillaan vastahyökkäyksissä, keskitys- ja erikoistilanteissa. Salami on heidän syömähampaansa. Tähän pitää sopeutua, ennaltaehkäistä KuPS:n aseet ja pelata meidän organisoitua hyökkäyspelaamista ja vastaprässiä korkealla intensiteetillä, kertoo Lehkosuo ottelun asetelmista.

KuPSille ottelu on kauden ensimmäinen, mutta HJK:n vahva kotiavaus ja joukkueen suoritustaso on huomioitu päävalmentaja Jani Honkavaaran papereissa.

- HJK:n korkea ja aggressiivinen prässipeli tulee tuottamaan monelle joukkueella haasteita. HJK:n prässi avasusottelussa Vaasaa vastaan toimi hyvin ja sen kanssa meidänkin on oltava hereillä, Honkavaara sanoo.

Kuopiolaisten valmistautuminen alkavaan kauteen on sujunut suunnitelmien mukaan. Joukkue saatiin koottua ajoissa ja kauteen on saatu valmistautua rauhassa ja aikataulussa.

- Valmistautuminen kauteen on sujunut kokonaisuutena talven osalta hyvin. Kulunut viikko on viimeistelty viimeisiä palasia kohdalleen ja katseet on siirretty maanantain sarja-avaukseen, eli joukkue on valmis ottamaan HJK-haasteen vastaan. Vastus tulee olemaan varmasti kovin mahdollinen, mutta siihen ollaan valmiita, Honkavaara linjaa.


HJK - KuPS Telia 5G-Areenalla maanantaina 10.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: KuPSin verkkosivut, HJK:n verkkosivut