AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
PK-35 Vantaa
4-4-2

02

(0-1)

Yleisöä 2471

HIFK
4-5-1
#10 Mäkelä #17 Bäckman
vko.14 // 8.4.2016

Ennakko: PK-35 Vantaa-HIFK

Ennakko: PK-35 Vantaa-HIFK

PK-35 Vantaa isännöi lauantaina pääkaupunkiseudun paikalliskahinassa HIFK:ta.

PK-35 Vantaa pelaa lauantaina sarjakauden ensimmäisen paikallisottelunsa, kun Helsingin IFK vierailee Myyrmäessä. PK-35 Vantaa on kaatanut HIFK:n tänä vuonna jo Liigacupissa ja Suomen Cupissa, joten Punamustien kolmen suorasta puuttuu enää liigavoitto. Ottelu pelataan lauantaina 9.4. klo 16.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Punamustien ensimmäinen liigaottelu 18 vuoteen päättyi viime lauantaina Rovaniemen Palloseuran 3-4-vierasvoittoon. PK-35 Vantaa karkasi Myyrmäessä jo kolmen maalin karkumatkalle, mutta rovaniemeläiset kirivät toisella jaksolla tasoihin ja lopulta. Vaikka pistetili jäi vielä avaamatta, PK-35 Vantaa tarjosi heti sarja-avauksessaan yleisölle viihdettä koko rahalla.

Vierasjoukkue HIFK:lle lauantain ottelu on sarjakauden ensimmäinen. Helsinkiläisten kenraaliharjoitus meni pahasti penkin alle, kun HIFK hävisi Kakkosessa pelaavalle FC Hongalle selvästi maalein 0-4.Punamustilla ei ole kuitenkaan syytä aliarvioida vastustajaa, sillä HIFK sijoittui viime kaudella sarjanousijana Veikkausliigassa hienosti seitsemänneksi. Lisäksi joukkueesta löytyy paljon kokeneita liigapelaajia, joista hyökkäyksen Pekka Sihvola ja Veikkausliigan kaksinkertainen maalikuningas Juho Mäkelä ovat moneen otteeseen osoittaneet vaarallisuutensa.

Punamustien maaleista vastasivat lauantain sarja-avauksessa Aleksi Ristola ja kahdesti osunut Njazi Kuqi. Kuqi osui myös tammikuussa, kun PK-35 Vantaa kaatoi HIFK:n Liigacupissa selvin 0-3-lukemin. Tehokkaimmin tähtirintoja on kuitenkin kurittanut Punamustien brasilialainen Lucas Kaufmann, joka osui helsinkiläisten verkkoon Liigacupissa kahdesti ja Suomen Cupissa kertaalleen.

Kaufmannin ratkaisema Suomen Cupin ottelu oli lukemiltaan huomattavasti Liigacup-kohtaamista tasaisempi, sillä Punamustien 2-1-voittomaali syntyi vasta jatko-ottelussa. Varsinaisella peliajalla maalinteossa onnistuivat PK-35 Vantaan Yerai Vilaboa ja HIFK:n Otto-Pekka-Jurvainen.

PK-35 Vantaan kokoonpanosta ovat loukkaantumisten takia sivussa keskikenttäpelaaja Carlos Portela sekä joukkueen kapteeni Kim Raimi. Pelikieltonsa kärsinyt Mateo Miguez sen sijaan palaa lauantaina kokoonpanoon. Vierasjoukkue HIFK:lta puuttuu sarja-avauksestaan loukkaantumisen takia keskikentän Xhevdet Gela.

Punamustien seurahistorian yleisöennätys on edelliseltä liigakaudelta 1998, jolloin Pukinmäessä pelattua HJK-ottelua kerääntyi seuraamaan yli 3700 katsojaa. Lauantain HIFK-ottelun liput ovat käyneet jo ennakkomyynnissä hyvin kaupaksi, joten Punamustien historiaan saatetaan kirjata lauantaina uusi ennätyslukema.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi seurasi avauskierroksen RoPS-ottelun toimitsijakieltonsa takia katsomosta käsin, mutta lauantaina hän pääsee jälleen penkin päähän. Kuqi ei ollut tappiollisen sarja-avauksen peliesitykseen tyytyväinen.

– Mielestäni emme pelanneet RoPS-pelissä riittävän hyvin, vaikka menimme 3-0-johtoon. Pelissä tapahtui paljon ja toisella jaksolla pelimme romahti täysin. Ehkä meille tuli vähän sellainen fiilis, että se oli helppo peli, mutta sitten vastustaja teki neljä maalia. Sellaista ei ole aiemmin tapahtunut meitä vastaan. Nyt meillä on ollut hyvin aikaa käydä se läpi, Kuqi tuumi.

– Saamme ehkä HIFK:n nähden pientä etua siitä, että olemme jo pelanneet kauden ensimmäisen liigapelimme. HIFK:lle tämä on ensimmäinen peli, joten saamme nähdä, missä kunnossa he ovat ja miten heidän hermonsa kestävät.

PK-35 Vantaa on vienyt tänä vuonna nimiinsä joukkueiden molemmat kohtaamiset. Suomen Cupin keskinäisessä ottelussa Punamustilta puuttui muutamia avainpelaajia, mutta joukkue onnistui silti kääntämään pelin edukseen.

– Laitan vähän paineita HIFK:lle. Kahdesta kohtaamisesta olemme nyt voittaneet molemmat. Cupin ottelussa vain jatkopaikalla oli merkitystä, sillä meiltä puuttui neljä tärkeää pelaajaa, Kuqi totesi.

PK-35 Vantaa on ollut HIFK:lle tällä kaudella todella hankala vastustaja. Liigacupissa sarjanousija pesi tähtirinnat lukemin 3-0 ja Suomen Cupin 5. kierroksella PK-35 Vantaa eteni jatkoon voittamalla HIFK:n jatkoajan jälkeen numeroin 2-1.

– Oma pallollinen pelaaminen pitää saada kulkemaan. Molemmissa otteluissa PK:ta vastaan syöttötyöskentelymme on ollut vähän heikonlaista. PK-35 puolustaa varsinkin keskialueella hyvin. Meidän täytyy päästä lyömään enemmän painetta heidän puolustuspäähän, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

HIFK:n joukkue on kärsinyt talvikauden aikana loukkaantumisista, joka on näkynyt muun muassa joukkueharjoitusten osallistujamäärässä. Lauantaina sarja-avauksen missaa varmuudella vain Xhevdet Gela.

– Meillä on ollut pieniä vaivoja, mutta parempaa kohti ollaan menossa. Kun pelejä alkaa tulla nopeassa tahdissa niin myös rytmi alkaa löytymään. Tänä vuonna meillä on tavallaan helpompi ohjelma, sillä olemme päässeet harjoittelemaan Soneralla ja pääsemme pelaamaan kotikentällä alkukaudesta. Viime kaudella ei ollut näitä elementtejä tarjolla, joten siinä mielessä on ollut helpompi valmistautua tähän kauteen, Honkavaara sanoo.

– Talvi on menty pitkälti koko ajan aika pienellä rosterilla loukkaantumisten takia. Toisaalta meillä on paljon kokeneita pelaajia, jotka osaavat käsitellä näitä tilanteita. Se on ihan varmaa, että tulemme parantamaan kauden kuluessa pelaamistamme.

Stadin Kingit saapuvat sarja-avaukseen suurella joukolla. Pääsyliput kannattaa hankkia ennakkoon, sillä Myyrmäen jalkapallostadionin kapasiteetti (4600) on lauantaina suurella todennäköisyydellä koetuksella. Myös Honkavaara odottaa lauantaina pelattavaa ottelua suurella innolla.

– Kingit ovat tietysti aina piristävä lisä. Olin katsomassa PK-35 – RoPS ottelua ja PK oli saanut luotua hyvän ottelutapahtuman. Luvassa on hyvä futismatsi ja hyvä tunnelma. Tämä on parasta mainosta suomifutikselle. Tästä se homma lähtee taas kunnolla käyntiin!

Punamustien joukkueesta löytyy kokeneita ja taitavia pelaajia. PK-35 luottaa espanjalaistyyliseen pallonhallintajalkapalloon. Nopea, taitoon perustuva syöttöpelaaminen onkin Shefki Kuqin valmentaman ryhmän ehdottomia vahvuuksia. Pallonmenetyksien jälkeen joukkue pyrkii kovan prässin myötä riistämään pallon välittömästi takaisin itselleen. Lisäksi laitapuolustajat tukevat aktiivisesti hyökkäyksiä.

– He luottavat laitojen hyödyntämiseen ja keskityksiä tulee paljon. Täytyy pystyä keskittymään parhaalla mahdollisella tavalla. Toivon, että olemme heti alusta asti hereillä, Honkavaara sanoo.


PK-35 Vantaa – HIFK Myyrmäen stadionilla lauantaina 9.4. klo 16.00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.