AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
PK-35 Vantaa
4-3-3

02

(0-1)

Yleisöä 1230

HIFK
4-4-2
#10 Mäkelä #9 Sihvola
vko.38 // 19.9.2016

Ennakko: PK-35 Vantaa-HIFK

Ennakko: PK-35 Vantaa-HIFK

PK-35 Vantaa pelaa tiistaina kauden viimeisen pääkaupunkiseudun paikallispelinsä Veikkausliigassa. Punamustien vieraaksi saapuu HIFK, joka taistelee tiukasti sarjapaikastaan. Ottelu pelataan tiistaina 20.9. kello 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Sarjan hännille jääneen PK-35 Vantaan syksy on ollut tuloksellisesti vaikea. Viime ottelut ovat kuitenkin tuoneet pientä piristystä Punamustille. Ilvestä vastaan joukkue katkaisi pitkän maalittoman putkensa ja RoPSin vieraana PK-35 Vantaa pelasi hyvän tasapainoisen ottelun. RoPS vei lopulta pisteet rangaistuspotkumaalin turvin lukemin 1-0, mutta PK-35 Vantaa laittoi kotijoukkueen Rovaniemellä tiukoille.

HIFK sen sijaan on sarjassa kolmanneksi viimeisenä. Ainoastaan maaliero erottaa HIFK:n karsijan paikalla olevasta FC Interistä, joten tähtirintojen pistetarve on kova. HIFK on kuitenkin osoittanut piristymisen merkkejä sen jälkeen, kun Antti Muurinen otti heinäkuun lopussa joukkueen päävalmentajan tehtävät vastaan.

Edellisessä ottelussaan HIFK otti tärkeän 3-1-kotivoiton PS Kemistä. HIFK ei ole ollut erityisen kotiriippuvainen joukkue, sillä se on voittanut sekä kotona että vieraissa kolmesti. PK-35 Vantaa sen sijaan on juhlinut Myyrmäessä sarjapelin voittoa toistaiseksi vain kerran, joten loppukauden aikana kotiyleisölle halutaan varmasti tarjota vielä vähintään toinen kolmen pisteen potti.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo neljään otteeseen. PK-35 Vantaa vei nimiinsä Liigacupin ja Suomen Cupin kohtaamiset, mutta Veikkausliigassa sarjapisteet on jaettu tasan. HIFK haki huhtikuussa pisteet Myyrmäestä 0-2-voitolla, mutta PK-35 Vantaa kuittasi kotitappion kesäkuussa 1-2-vierasvoitolla Töölöstä.

Punamustien parhaat maalintekijät vaihtoivat seuraa kesken kauden, joten nykyjoukkueen ainoa kahteen osumaan yltänyt pelaaja on Kevin Mombilo. HIFK:n paras maalintekijä on seitsemän maalia viimeistellyt Aleksi Ristola, mutta osumista kuusi syntyi jo alkukaudesta Punamustien paidassa.

Ristola tiedostaa, että tiistaina vastaan asettuu todella nälkäinen ja nuori joukkue.

– Pitää vain olla kärsivällinen. He ovat nuoria poikia ja tulevat varmaan innolla. Heillä ei ole mitään menetettävää ja pystyvät varmasti aika rennosti pelaamaan. Täytyy odottaa ja iskeä tarvittavat maalit sekä pelata fiksusti, Ristola kertoo HIFK:n verkkosivuilla.

PK-35 Vantaan riveistä puuttuvat paikallisottelusta loukkaantumisten takia kapteeni Konsta Rasimus, Omar Khary ja Mnwas Awari. Helsinkiläisseurasta lainattu Daniel Rantanen sen sijaan ei saa pelata HIFK:ta vastaan. Loukkaantumisestaan toipunut Kastriot Kastrati sen sijaan on vihdoin pelikunnossa.

HIFK:n terveystilanne on valoisa. Loukkaantumisten takia sivussa ovat vain Emil Conti sekä Jukka Halme.


PK-35 Vantaa-HIFK tiistaina 20.9. kello 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, PK-35 Vantaan verkkosivut.