4-3-3
#17 Ojala
vko.18 // 8.5.2015

HIFK voittoon lisäajalla (HIFK-FC Inter 2-1)

HIFK ja FC Inter väänsivät varsin tasavahvasti 90 minuuttia, kunnes toppari Pauli Kuusijärvi nousi isäntien sankariksi erotuomarin antamalla lisäajalla.

HIFK siirtyi ottelussa 1-0 johtoon ottelun 32. peliminuutilla. Keskikenttäpelaaja Jukka Halme laittoi pitkän puolenvaihdon vasempaan laitaan Tommi Vesalalle, joka kuoletti pallon rinnallaan ja painoi Inter-puolustajasta jalalla ohi. Vesalan matala keskitys löysi maalin edestä hyökkääjä Eero Peltosen, joka laittoi jalan väliin ja vei HIFK:n 1-0 johtoon.

Peltosen maalin myötä HIFK johti nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigaottelua.

Tauolle lähdettiin kotijoukkue HIFK:n 1-0 johdossa.

54. peliminuutilla FC Inter nousi tasoihin. Veikkausliigan maalipörssin kärkinimeä Vahid Hamboa rikottiin ja Mika Ojala laittoi rangaistuspotkun keskeltä sisään tyylikkäällä zipillä ja tasoitti lukemiksi 1-1.

Varsinainen peliaika tuli päätökseen ja avustava erotuomari ilmoitti lisäajan pituudeksi kolme minuuttia. HIFK:n sankariksi nousi toppari Pauli Kuusijärvi, joka huudatti IFK-kannattajia Youness Rahimin upealla kantapääsyötöllä. Kuusijärvi kiitti Rahimia vapauttavasta syötöstä lataamalla pallon varmasti vasempaan alanurkkaan rankkarialueen sisältä.

Kuusijärven loppuhetkien maali ratkaisi ottelun HIFK:lle ja HIFK otti riemastuttavasti kauden avausvoittonsa.