AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-5-1

21

(1-0)

Yleisöä 2556

FC Inter
4-3-3
vko.18 // 7.5.2015

Ennakko: HIFK-FC Inter

Ennakko: HIFK-FC Inter

Saako HIFK aihetta juhliin? (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK isännöi kauden toisessa kotiottelussaan FC Interiä, joka on pelannut vahvan alkukauden.

Veikkausliigan sarjataulukossa neljäntenä oleva Inter tiputti HIFK:n Suomen Cupin puolivälierissä tulikuuman hyökkääjän Vahid Hambon maaleilla. Tähtirinnat tavoittelevat perjantaina siis revanssin lisäksi liigakauden avausvoittoa.

HIFK aloitti kauden kahdella 1-1 tasapelillä, mutta kahdessa edellisessä ottelussa onkin sitten ollut huomattavasti tukkoisempaa. Ensin RoPS nollasi kotikentällään HIFK:n 2-0 numeroin ja viime sunnuntaina SJK päihitti HIFK:n samoilla lukemilla Seinäjoella pelatussa ottelussa.

Alkukauden otteluohjelma on ollut vastustajien (HJK, IFK Mariehamn, RoPS, SJK) suhteen haastava, mutta HIFK ei silti ole ollut yhdessäkään ottelussa vailla mahdollisuuksia. SJK-ottelu oli jo askel parempaan ja HIFK pystyi ajoittain hallitsemaan kenttätapahtumia, mutta suurin ongelma molemmissa tappiopeleissä on ollut ratkaiseville maalipaikoille pääseminen.

- Viime viikolla oli tosiaan kolme matsia ja maaliero oli tennislukemilla 0-6. Olemme miettineet paljon joukkueen ja pelaajien kanssa, että mikä tökkii tällä hetkellä. Hyökkäyspelaamisemme on ollut hajutonta, mautonta ja väritöntä. Maalipaikoille pääseminen on tuottanut hankaluuksia. Puolustus on toiminut hyvin muutamia virheitä lukuun ottamatta. Pitäisi saada sama meininki ja rentous peleihin kuin meillä on treeneissä. Klassinen sanonta "niin pelaat kuin treenaat" pitää tässäkin tilanteessa paikkansa, HIFK:n laitapuolustaja Matias Hänninen kertoo seuransa verkkosivuilla.

- En tiedä jännittääkö meitä, mutta tiedän varmasti, että onnistumiset hyökkäyspäässä tulevat ajan myötä. Joukkueessamme on hurja määrä potentiaalia. Kuherruskuukausi on nyt ohi. Olemme kohdanneet ensimmäisissä otteluissa sarjan kärkipään joukkueita. Ei pelaaminen Veikkausliigassa kuitenkaan mitään sen ihmeellisempää ole verrattuna Ykköseen, vaikka tietysti pelitempo on kovempi. Täytyy vain laittaa työhanskat kunnolla käteen ja alkaa tekemään hommia yhdessä.

Interin leirissä ei edellistä HIFK-kohtaamista muistella, sillä perjantaina pelataan jälleen uusista pisteistä. HIFK:lla on kauden avausvoitto ottamatta ja varmasti revanssi mielessä perjantaina. Tämän tietää myös päävalmentaja Job Dragtsma.

- Vaikea peli on varmasti edessä. HIFK on aina vahva kotikentällä ja nyt he varmasti tulevat revanssimielellä otteluun ja haluavat ottaa ensimmäisen voittonsa, sanoo Interin päävalmentaja Job Dragtsma.

Inter kärsii pienistä loukkaantumisista, sillä sivussa kokoonpanosta ovat Jukka Lehtovaara, Kalle Kauppi, Petros Kanakoudis ja Diogo da Costa. Sen sijaan Eric Matoukou nähtäneen taas kokoonpanossa.

HIFK-FC Inter Sonera stadiumilla perjantaina 8.5. kello 18.30. Ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.