AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
3-5-2

00

(0-0)

Yleisöä 2594

FC KTP
4-4-2
vko.38 // 23.9.2015

HIFK ja FC KTP jäivät maaleitta (HIFK-FC KTP 0-0)

HIFK ja FC KTP jäivät maaleitta (HIFK-FC KTP 0-0)

Mika Johansson nollasi KTP:n kärjet. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK ja FC KTP eivät saaneet eroa toisistaan. Helsingissä päädyttiin maalittomaan tasatulokseen 0-0.

HIFK aloitti ottelun hyvällä painostuksella ja pallonhallinnalla. KTP sai ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana kaksi varoitusta, kun ensin Babatunde Wusu ja sen jälkeen Valeri Minkenen näkivät keltaista.

HIFK:n ehkä paras tilanne osui 25. peliminuutilla Joni Korhoselle, joka pääsi laukomaan boksin rajalta puolivolleysta. Korhosen laukaus suuntautui KTP-puolustajan jalan kautta vain niukasti ohi vasemmasta alakulmasta. Myös Otto-Pekka Jurvaisen vasemmalta laidalta antama keskitys 38. peliminuutilla oli johtaa avausmaaliin, mutta KTP-puolustus sai pelattua pallon päätyrajasta yli.

KTP sai ensimmäisen puoliajan lopussa pari vaarallista tilannetta, mutta IFK-maalivahti Mika Johansson hoiti tilanteet puolustuksen johdolla varmasti. Babatunde Wusu oli lähellä laittaa matalan keskityksen maaliin, mutta Wusun viimeistely ontui ratkaisevalla hetkellä.

Toinen puoliaika käynnistyi HIFK:n osalta vauhdikkaasti. Ensin Joni Korhonen pääsi ajamaan boksiin vapaasti Jukka Halmeen hyvästä pallonriistosta, mutta KTP-maalivahti Craig Hill torjui Korhosen laukauksen kulmapotkuksi. Heti perään Korhonen laukoi jälleen tulisen laukauksen kohti oikeaa alakulmaa, mutta Hill venyi laukauksen eteen.

66. peliminuutilla Jani Bäckman lähetti hyvän pallon boksiin, josta vaihdosta kentälle tullut IFK:n paras maalintekijä Pekka Sihvola pääsi puskemaan. Craig Hill onnistui kuitenkin torjumaan Sihvolan puskun kulmapotkuksi.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä KTP:n Eetu Muinonen oli lähellä tehdä todella tyylikkään sivusaksarimaalin, mutta Mika Johansson torjui hieman kesyksi jääneen yrityksen varmasti.

88. peliminuutilla KTP-hyökkääjä Samuli Kaivonurmelle avautui loistopaikka maalintekoon, kun hän sai hyvän syötön boksin sisälle. Kaivonurmen kova ja matala laukaus suuntautui kohti takakulmaa, mutta Mika Johansson venyi jalkoineen eteen torjuen todellisen gamesaverin.

Lopputulos 0-0. Joukkueiden sarjasijoitukset pysyvät ennallaan. HIFK jatkaa yhdeksäntenä 33 sarjapisteellä. Yhden ottelun enemmän pelannut KuPS on kahdeksantena 35 sarjapisteellä. Kymmenentenä oleva VPS on yhtä monen pelatun ottelun jälkeen 4 pisteen päässä tähtirinnoista.