AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
3-5-2

00

(0-0)

Yleisöä 2594

FC KTP
4-4-2
vko.38 // 22.9.2015

​Ennakko: HIFK-FC KTP

​Ennakko: HIFK-FC KTP

HIFK saa keskiviikkona Sonera Stadiumille vieraakseen FC KTP:n ottelussa, joka on erittäin tärkeä sarjataulukon alemman puoliskon sijoituksia ajatellen.

FC KTP pitää sarjataulukossa niukasti perää ennen keskiviikkoa, mutta matkaa edellä olevaan FF Jaroon ei ole kuin yksi piste. Toisaalta keskiviikon kotijoukkue HIFK:kaan ei ole kotkalaisia kuin kuusi pistettä edellä.

Lähtökohdat otteluun joukkueilla ovat varsin erilaiset. HIFK katkaisi pienen tappioputkensa sunnuntaina kaatamalla FC Lahden vieraskentällä peräti lukemin 5-0. KTP puolestaan joutui taipumaan johtoasemasta 1-3-kotitappioon SJK:lle.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella vasta kertaalleen. Toukokuussa Kotkassa HIFK nousi tappioasemasta 2-1-voittoon Jani Bäckmanin iskettyä voittomaalin ottelun 89. minuutilla.

– KTP on sarjasijoituksestaan huolimatta todella iskukykyinen joukkue. Kun painamme koko joukkueena samalla tavalla duunia kuin FC Lahtea vastaan, niin olemme lähellä voittoa, IFK-hyökkääjä Eero Peltonen kertoo.

Täysin vailla mahdollisuuksia ei KTP toki olekaan, sillä hyvänä kotijoukkueena tunnettu IFK on kärsinyt kahdessa viimeisessä kotiottelussaan selvänumeroiset tappiot. Kotkalaisten pitää kuitenkin onnistua joukkueena kaikilla osa-alueilla. Viimeisessä kolmessa ottelussa maaliverkko on soinut omissa yhteensä kymmenen kertaa ja etenkin puolustuspelaamiseen on joukkueen kiinnitettävä erityistä huomiota. Edellisessä kotiottelussa SJK:ta vastaan joukkue sinnitteli toiselle jaksolle maalin johdossa, mutta lopulta vierailija vei täyden pistepotin koko joukkueen puolustuspelin epäonnistuttua.

- Paineen alla emme päässeet sille omalla tasollemme, missä haluaisimme olla. Nyt meillä on kuitenkin vielä viisi ottelua aikaa kääntää kurssi ja seuraava mahdollisuus tulee keskiviikkona. Taistelemme jokaisesta jäljellä olevasta pisteestä ja minuutista täysillä, päävalmentaja Sami Ristilä kertoo.

Kotkan loukkaantumistilanne on edelleen hyvä. Muutama pelaaja kärsii pikkuvaivoista ja lopullinen pelikunto ratkeaa pelipäivänä. SJK-pelissä varoituksen ottanut Ville Oksanen huilaa korttitilin täyttymisen johdosta keskiviikon kamppailun.


HIFK - FC KTP Sonera Stadiumilla keskiviikkona 23.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.