AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 6.4.2023

KTP ja Miska Rautiola sopimukseen - Kreikan ja Färsaarten kautta takaisin Veikkausliigaan

KTP ja Miska Rautiola sopimukseen - Kreikan ja Färsaarten kautta takaisin Veikkausliigaan

Miska Rautiola Ilves-paidassa kaudella 2020. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen kasvatti Miska Rautiola on KTP:n Veikkausliigajoukkueen tuorein tulokas.

KTP ja Rautiola solmivat yhden kauden pelaajasopimuksen juuri ennen Veikkausliigakauden alkua.

- Olen erittäin hyvillä mielin sopimuksestani KTP:n kanssa. Maaliskuun alkupäivinä KTP:stä otettiin ensimmäisen kerran yhteyttä, mutta sen jälkeen minulla oli ongelmia takareiteni kanssa. Tätä sopimusta on pitkään odotettu, 24-vuotias Rautiola sanoo.

Rautiola on pelannut Ilveksen paidassa 21 liigaottelua. Kaudella 2021-2022 topparin tontilla pelaava Rautiola esiintyi tammi- ja huhtikuun välisenä aikana Kreikan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Hänen joukkueensa oli Doxa Dramas.

- Olin ekaa kertaa ulkomailla pelaamassa, ja se oli mielenkiintoinen kokemus. Olin tyytyväinen peliaikaani, 189-senttinen Rautiola toteaa.

Sitten hänen matkansa jatkui Färsaarille.

- Heinäkuusta lokakuuhun olin Färsaarten Valioliigassa pelaavan NSI Runavikin joukkueessa. Sain omalta osaltani paljon peliaikaa, mutta joukkue alisuoritti. Tipuimme sarjasta, ja se oli iso yllätys, kun paperilla meidän piti olla mitalisijataistelussa.

Miten kuvailet itseäsi pelaajana?

- Aloitin peliurani keskikentän pohjalla, mutta topparina olen ollut nyt 3-4 vuotta. Olen pallon kanssa ja erikoistilanteissa vahva. Tykkään pitää palloa ja olen kova tekemään töitä.

Rautiolan edellisestä pelistä lokakuun alkupäivinä on jo aikaa, joten miehen ensiesiintymistä raitapaidoissa saa vielä odotella.

- Edessä on totuttelua uuteen joukkueeseen. Suurin osa pelaajista on tuntemattomia, mutta Leislahden Rasmuksen tunnen Ilveksen ajoilta.

Lisää uutisia