AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.49 // 8.12.2022

​Oskari Sallinen sopimukseen – IFK Mariehamn vahvistaa keskikenttäänsä

​Oskari Sallinen sopimukseen – IFK Mariehamn vahvistaa keskikenttäänsä

Oskari Sallinen on IFK Mariehamnin ensimmäinen uusi vahvistus. (Kuva: IFK Mariehamn)

IFK Mariehamn on tehnyt ensimmäisen hankintansa kaudelle 2023 Oskari Sallisen solmittua kaksivuotisen sopimuksen Grönvittin kanssa.

Saarinen on 21-vuotias ja hänellä on tilillään parikymmentä maaottelua poikien maajoukkueissa. Veikkausliigassa hän debytoi jo 15-vuotiaana JJK:n paidassa kaudella 2017. Samana vuonna hän jätti kotimaan kentät ja siirtyi Hollantiin FC Groningenin akatemiaan.

Groningenissa ollessaan hän kävi lainalla JJK:ssa ja palasi pysyvästi kotimaahan solmittuaan elokuussa 2020 sopimuksen KuPS:n kanssa. KuPS:sta hän siirtyi Ekenäs IF:n riveihin Ykköseen. Päättynyt kausi EIF:n riveissä oli Salliselta onnistunut etenkin syksyn osalta hänen iskettyään peräti seitsemän maalia kahdeksassa viimeisessä ottelussa. Kaikkineen maaleja viime kaudella syntyi kymmenen.

Sallinen on keskikentän keskustan pelaaja, joka pystyy pelaamaan myös hyökkääjänä kuten tänä syksynä EIF:ssa.

- Olen erittäin iloinen ja odottavaisella mielellä tullessani IFK:hon. Olen kuullut pelkkää positiivista seurasta. Puhuin sekä Jirin [Nissinen] että Patrikin [Raitanen] kanssa ja heillä oli vain hyvää kerrottavaa. Keskustelut seuran kanssa sujuivat hyvin ja päätös oli helppo, Sallinen kertoo.

- Odotan innolla pääsyä IFK-paitaan ja teen kaikkeni Grönvittin eteen. Olen varma, että meillä on todella hyvä kausi edessä ja toivottavasti saamme paljon kannattajia tueksemme otteluihimme.

IFK Mariehamnin seurajohto näkee Sallisessa paljon potentiaalia.

- Oskari on juoksuvoimainen allround-pelaaja, joka esiintyi todella hyvin Tammisaaressa tällä kaudella. Etenkin hänen syyskautensa oli vahva ja toi paljon tehoja. Odotamme pääsyä tekemään töitä hänen kanssaan ja uskomme, että ympäristö täällä voi tarjota hänelle tilaisuuden läpimurtoon myös liigatasolla, IFK:n seurajohtaja Peter Mattsson sanoo.

- Oskari on vasta 21-vuotias, mutta silti kokenut ja me näemme hänessä paljon kehittymispotentiaalia.

Sallisen sopimuksen myötä IFK Mariehamnilla on koossa 15 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle.

- Olemme tehneet pitkään töitä ensisijaisesti sen eteen, että saamme tarpeeksi SK-pelaajia ja nyt tämä alkaa vähitellen olla hoidossa, Mattsson toteaa.


Uutista muokattu 8.12.2022 kello 12.40: Sopimuksen kesto muutettu kaksivuotiseksi

Lähde: IFK Mariehamnin tiedote
Lisää uutisia