AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 13.10.2022

​KTP rakentaa joukkuetta selkein tavoittein – Ykkösen maalikuningas jättämässä seuran

​KTP rakentaa joukkuetta selkein tavoittein – Ykkösen maalikuningas jättämässä seuran

Mika ei ole näillä näkymin jatkamassa KTP:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

KTP:n joukkueen rakentaminen kaudelle 2023 on hyvässä vauhdissa ja etenee selkeän suunnitelman mukaan.

KTP:n taustalla pelaajahankinnoista pitkälti vastaava Niko ikävalko toimii jatkossa urheilutoimenjohtajan tittelillä ja hänen johdollaan ensi kauden joukkuetta on valmennusryhmän kanssa rakennettu jo hyvän aikaa.

- Runko pyritään pitämään pitkälle kasassa, mutta joillekin pelipaikoille halutaan vähän erityyppinen pelaaja, Ikävalko kertoo Kymen Sanomille. –

Meillä on tietty näkemys minkälaisen joukkueen me haluamme. Tavoitteena on olla Veikkausliigan paras prässääjä. Viime kaudella meidän pallonhallintamme oli keskimäärin 60 prosenttia. Siitä ei lähdetä tinkimään, vaan haluamme olla myös paras pallollinen joukkue.

Jatkosopimuksia on tehty, mutta myös lähtijöitä on. Osalle lähtijöistä ei jatkoa ole edes tarjottu, mutta Ykkösen maalikuninkuuden voittanut Mika on luonnollisesti KTP:n toivelistalla. Espanjalaisen hintalappu on KTP:lle kuitenkin liikaa.

- Hänen palkkapyyntönsä ei ole meille realistinen suhteutettuna siihen, että hän on kuitenkin Veikkausliigassa katsomaton kortti. Meidän pitää ajatella koko joukkueen rakennuksen näkökulmasta tätä hommaa, Ikävalko sanoo.

- Meidän tekemä tarjous on minun käsitykseni mukaan jo kovin, mitä täällä on ikinä pelaajalle maksettu.

KTP on jo kertonut, että se aikoo paitsi jäädä Veikkausliigaan pysyvästi, niin myös pärjätä siellä jollain tasolla. Tavoitteen lunastamiseksi kartoitetaan jatkuvasti uusia pelaajia.

- Tarkoituksena on löytää 6-7 avauksen paikasta taistelevaa pelaajaa, sekä pari lupaavaa nuorten maajoukkuepelaajaa.

- Neuvottelemme myös ainakin yhden Veikkausliigaan todella kovan profiilin pelaajan kanssa.

Lähde: Kymen Sanomat
Lisää uutisia