AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.37 // 14.9.2022

Janne-Pekka Laine löysi taas ilon jalkapalloon Hakassa – ”Tuntui tosi hyvältä vaihtoehdolta”

Janne-Pekka Laine löysi taas ilon jalkapalloon Hakassa – ”Tuntui tosi hyvältä vaihtoehdolta”

Janne-Pekka Laineella on vahvat juuret Hakaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Janne-Pekka Laine on noussut FC Hakan keskikentällä isoon rooliin tämän kauden aikana. Pari vuotta sitten haussa ollut motivaatio on löytynyt ja jälki on ollut sen jälkeen vakuuttavaa.

Laine sai ensikosketuksensa Veikkausliigakentille jo kasvattajaseurassaan Ilveksessä, mutta vastuu Ilveksessä jäi vähemmälle ja tie vastuulliseen rooliin tuntui olevan tukossa. Hän koki tarvitsevansa muutosta ja uusi osoite löytyi tutusta paikasta, kun hän siirtyi talvella 2021 Valkeakoskelle ja FC Hakaan.

Laine on toisen polven hakalainen, sillä hänen isänsä Heikki-Jussi edusti koskilaisseuraa aiemmin ja perheen juuret ovat vahvasti Valkeakoskella, vaikka Laine onkin varttunut Tampereella. FC Hakan perustaja Juuso Walden on myös Laineen iso-isoisä, joten Haka oli luonteva vaihtoehto.

- Oli vaikea kausi alla. Preseason oli mennyt tosi hyvin, mutta tuli loukkaantumisia ja vastuu jäi pieneksi. Tuli motivaatioon taantuma eikä maistunut futis samalla tavalla. Tuli fiilis, että pitäisi jotain uutta saada. Faija osasi vähän auttaa, kun on itse Hakassa pelannut. Hän tunsi henkilöitä, että jos pääsisi tännepäin. Itsekin olen käynyt pienenä aina Tehtiksellä katsomassa Veikkausliigaa. Oli selkeää, että Hakassa haluan jossain kohtaa uraa pelata. Tuntui tosi hyvältä vaihtoehdolta lähteä hakemaan jotain uutta. Hyvin on mennyt, Laine kertaa Veikkausliiga-podcastissa päätymistään Hakaan.

Tällä kaudella Laine on päässyt näpäyttämään kasvattajaseuraansa, kun Pirkanmaan herruus siirtynyt tukevasti Valkeakoskelle. Haka voitti Ilveksen jo talven Liigacupin ottelussa ja vei nimiinsä myös molemmat keskinäiset ottelut Veikkausliigassa. Laine on nauttinut entisen seuransa kohtaamisesta.

- On ollut kyllä hienoa. Missasin viime kaudella toisen pelin ja toisessa pelissä pääsin vasta myöhään vaihdosta sisään. Tällä kaudella on tullut talvella Liigacupissa pelattua ja Veikkausliigassa. On se kivaa, siellä on paljon vanhoja tuttuja kentällä ja taustakin on aika pitkälti samoja. Hauska päästä pelaamaan heitä vastaan ja näyttää, miten nyt menee.

Viime kaudella Laine sai jo roolia Hakassa, mutta on tällä kaudella noussut jo johtavaksi pelaajaksi joukkueessa. Hän löytää kuitenkin vielä parannettavaa omista otteistaan.

- Preseasonilla tehtiin paljon duunia ja tuli sellainen fiilis, että pystyy lyömään kunnolla läpi. Koen, että pitäisi pystyä vielä tasaisemmin suorittamaan. On tullut paljon hyviä pelejä, mutta on liikaa heitellyt taso. Se on selkeä parannus, minkä voi ottaa.

Kokonaisuudessaan Laine on ollut kuitenkin omaan tekemiseensä suhteellisen tyytyväinen.

- Alkukaudesta peli sujui omalta kohdalta hyvin. Pientä ailahtelua on ollut, mutta tosi tyytyväinen, että on saanut paljon peliaikaa ja on pystynyt vakuuttamaan sillä tavalla, että on ansainnut peliajan. Viime kaudella tuli loppukaudesta paljon peliaikaa, mutta nyt on pystynyt vakuuttamaan valmennuksen ja pystynyt rauhassa treenaamaan ja keskittymään siihen, että miten saadaan joukkueen hommat sujumaan täysillä. Ei mieti sellaista, että vitsi, kun pääsisi pelaamaan, Laine mietiskelee.

Laineen koko haastattelu on kuunneltavissa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Lisää uutisia