AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.36 // 10.9.2022

Janne-Pekka Laine haluaa nousta keskikentän eliittiin – ”On mahdollista”

Janne-Pekka Laine haluaa nousta keskikentän eliittiin – ”On mahdollista”

Janne-Pekka Laine on pelannut vahvaa kautta Hakassa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan keskikenttäpelaaja Janne-Pekka Laine on ollut yksi tämän kauden läpimurtopelaajia. Laine toivoo kehityksen jatkuvan myös tulevaisuudessa.

Laine teki tällä viikolla jatkosopimuksen FC Hakan kanssa. Päävalmentaja Teemu Tainio suitsutti, että 21-vuotiaalla Laineella on edellytyksiä nousta Veikkausliigan keskikenttäpelaajien parhaimmistoon ensi kaudella. Laine ottaa päävalmentajan sanat hyvillä mielin vastaan.

- Kiva kuulla, että löytyy luottoa. Pistää painettakin, mutta koen, että kehitys on ollut sellaista, että hyvän loppukauden saa tästä ja hyvä preseason alle, niin koen, että on mahdollista, Laine kertoo tuoreimmassa Veikkausliiga-podcastissa.

Laine siirtyi Hakaan viime kaudella Ilveksestä. Jo viime kaudella Laine väläytteli potentiaaliaan ja kehitys on jatkunut tällä kaudella.

- Viime kausi oli ensimmäinen kunnon kausi liigassa. Tuli lisää kokemusta ja itseluottamusta. Ehkä myös rentous löytyi omaan peliin. Koen, että tällä kaudella turha jännittäminen on jäänyt pois.

FC Haka on varmistanut paikkansa jo Mestaruussarjassa ennen runkosarjan päätöskierroksen ottelua FC Lahtea vastaan. Laine odottaa sunnuntain peliltä kovaa taistelua.

- Oma kokemus Lahden nurmesta voi olla sellainen, että siinä saattaa jotkut jalkapallon hienoudet jäädä väliin. Voi olla aika kaksinkamppailumatsi. Saattaa tulla joku liukastuminen jossain. Sellaiset pienet marginaalit voivat vaikuttaa. Molemmat jengit saattavat aika suoraviivaisesti lähteä etenemään. Erikoistilanteet ovat varmasti isossa roolissa, ennakoi Laine.

Laineen koko haastattelu on kuunneltavissa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

FC Lahti-FC Haka sunnuntaina kello 16.00 Lahden stadionilla.

Lisää uutisia