AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.37 // 12.9.2022

FC Haka europelit mielessä kohti Mestaruussarjaa – ”Olisi tosi iso juttu Hakalle”

FC Haka europelit mielessä kohti Mestaruussarjaa – ”Olisi tosi iso juttu Hakalle”

FC Haka taistelee paikasta eurokentillä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka lähtee Mestaruussarjaan neljänneltä sijalta ja taistelee loppusyksyn tärkeissä peleissä ensi kesän europaikoista. Janne-Pekka Laineen mukaan joukkue on hyvässä iskussa loppukautta ajatellen.

FC Haka palasi Veikkausliigaan kauden 2019 päätteeksi ja kahtena edelliskautena se joutui taistelemaan sarjapaikastaan. Laineen mukaan Hakan tämän kauden esitykset voivat olla yllätys muille, mutta ei hänelle.

- Olin armeijan Urheilukoulussa viime syksyn ja alkukevään. Siellä muiden pelaajien kanssa käytiin paljon läpi. Siellä minulle naureskeltiin, kun totesin kovaan ääneen, että kyllä me ollaan top6-joukkue. Nyt se on toteutunut, niin voi hymyillä, Laine heittää uusimmassa Veikkausliiga-podcastissa.

Hakan erityispiirteenä on ollut kauden aikana nousu tappioasemasta vähintään tasapeliin ja usein voittoon. Samalla Haka on pystynyt viime hetkillä napsimaan tärkeitä pisteitä, jotka nostivat sen Mestaruussarjaan.

- Jätkät vetää loppuun asti ja sitä kautta se tulee. Monessa näistä peleistä on ollut yhteistä, että on päästetty vähän helppoja maaleja. Peli on ollut hanskassa ja on menty itse möhlimään. Siitä on

sisuunnuttu, että ei tässä voi käydä näin.

FC Hakalle osui vaikea vaihe toukokuulle, mutta sen jälkeen peli on kulkenut eikä pidempiaikaisia notkahduksia ole tullut. Laineen mukaan joukkue uhkuu itseluottamusta Mestaruussarjaan lähdettäessä.

- Joukkue on pelannut huikean kauden ja ollaan top6:ssa. Kaikilla on itseluottamus siinä kunnossa, että pystytään taistelemaan europaikoista. Se on isoin juttu, joka tulee mieleen. Alkutalvesta lähtien ollaan treenattu tosi hyvin. Se ehkä välittyy kentälle.

FC Haka oli menestysvuosinaan tuttu näky eurokentillä, mutta edellisen kerran Tehtaan kentällä nautittiin eurohuumasta vuonna 2008.

- On hienoa, että pääsee kamppailemaan europaikasta. Se olisi tosi iso juttu Hakalle ja koko Valkeakoskelle. On tulossa ainakin kovia pelejä ja siitä pitää nauttia. Ei tarvitse miettiä mitään putoamisjuttuja. On kovia pelejä ja niistä ruvetaan napsimaan pisteitä.

Laineen koko haastattelu on kuunneltavissa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Lisää uutisia