vko.36 // 11.9.2022

HJK nipisti lopussa voiton Metroderbystä (FC Honka-HJK 1-2)

Tapiolan urheilupuistossa nähtiin mahtavaa espoolaista jalkapallokulttuuria, kun yli 4000-päinen kotiyleisö seurasi runkosarjan päätöskierroksen huippuottelua Honka-HJK.

Honka sai otteluun pahimman mahdollisen alun. HJK tuli alkuminuutit kovalla temmolla ja Santeri Väänänen laukoi avausmaalin kolmannella peliminuutilla.

Maalin jälkeen ote pelistä siirtyi Hongalle ja keltamustat saivat vyörytettyä hyökkäyksiä kohti vieraiden päätyä. Pelattiin ottelun kolmattatoista minuuttia, kun Edmind Arko-Mensah lähetti hienon matalan keskityspallon maalille, mutta Jerry Voutilaisen liuku jäi muutaman sentin vajaaksi.

Viitisen minuuttia myöhemmin Honka kolautteli jo maalipuita. Arko-Mensah keskitti tällä kertaa kulmapotkusta ja Ville Kosken pusku kolahti ylähirteen.

24. minuutilla Arko-Mensah oli jälleen aktiivinen. Ghanalaisen syöttö kimposi Aapo Halmeen kantapään kautta Kevin Jansenille, mutta laukaus jäi heikoksi ja oli Conor Hazardille suht helppo torjuttava. Koski puski vielä 39. minuutilla hyvin kulmapotkusta, mutta liiaksi päin Hazardia. Tauolle siirryttiin 0-1 lukemissa.

Honka haki ahnaasti tasoitusta toisellakin jaksolla. 58. minuutilla Florian Krebs viritti oikean jalan kaukolaukauksen, joka meni vain hieman yli maalista.

HJK sai luotua huippupaikan lisätä johtoaan juuri 66. minuutin täytyttyä. Santeri Hostikan vapaapotkusta pallo tuli Miro Tenhon päähän, jonka puskun Rudakov torjui. Sen jälkeen kokeilivat Väänänen, jonka laukauksen Aldayr Hernández blokkasi ja Anthony Olusanya, jonka kuti meni ohi Honka-maalin.

Honka nousi lopulta tasoihin 84. minuutilla. Lucas Kaufmann lähetti millintarkan keskityksen maalille ja Voutilainen nousi HJK-puolustuksen välistä viimeistelemään lukemiksi 1-1.

Ottelussa nnähtiin kuitenkin vielä yksi maali ja Hongan kannalta se tuli väärään päähän. Tenho jatkoi kulmapotkusta pallon Olusanyalle, joka pääsi laukomaan pallon verkkoon.

Hongan kiri ei enää uudelleen tasoihin riittänyt, joten pisteet matkasivat naapurikaupunkiin.