AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 4.8.2022

HJK siipirikkoisena Mariborin kimppuun – ”Ottelupari on etukäteen ajatellen suhteellisen tasainen”

HJK siipirikkoisena Mariborin kimppuun – ”Ottelupari on etukäteen ajatellen suhteellisen tasainen”

Toni Koskela odottaa tasaista otteluparia. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK haastaa vieraskentällä Mestarien liigan lohkovaiheessakin esiintyneen NK Mariborin, jonka kausi on käynnistynyt yskähdellen. HJK:lla yskä on konkreettista: Kolme pelaajaa jäi Suomeen sairastumisen takia.

HJK matkusti keskiviikkona charter-lennolla Sloveniaan, jossa Mestarien liigan lohkovaiheessa kaudella 2017–18 pelannut NK Maribor isännöi Klubia Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen avausosassa. HJK pääsee ensimmäistä kertaa tällä kaudella aloittamaan otteluparin vieraskentällä, ja ratkaiseva toinen osaottelu pelataan ensi viikon torstaina Bolt Arenalla.

– Ottelupari on etukäteen ajatellen suhteellisen tasainen, ja voittaja ratkotaan todennäköisesti vasta toisessa osaottelussa. On kiva, että pääsemme ensimmäistä kertaa tänä vuonna pelaamaan ratkaisevan pelin kotiyleisömme eteen. Perusasiat ovat europeleissä isossa kuvassa samat: meidän täytyy puolustaa oman maalin edustaa laadukkaasti ja olla tehokkaita omissa paikoissamme. Uskon, että hyvä ottelu riittää meille suotuisan tuloksen saamiseksi, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela HJK:n sivuilla.

Tuore vahvistus Lucas Lingman on valmiina pelaamaan, mutta HJK:n poissaolijoista saisi koottua komeaa kentällistä: Roope Riski, Valtteri Moren, Manuel Martic, Joona Toivio ja viime viikon jäljiltä myös Paulus Arajuuri ovat luettelossa jo tuttuja nimiä.

Ryöpytys Plzenissä ei loppunut tylyyn tulokseen, vaan muutamaan pelaajaan jo Tshekissä iskenyt ärhäkkä kuume jatkoi kiertoaan varotoimista huolimatta myös Suomessa. Sairastumisen takia Slovenian-reissu jäi väliin Perparim Hetemaj'lta, Arttu Hoskoselta ja Aapo Halmeelta. Myös Nassim Boujellab puuttuu kokoonpanosta, ja Riku Riski hakee edelleen pelituntumaa omasta halustaan HJK Klubi 04:ssä oltuaan sairaana hänkin.

Ottelu alkaa kello 21.15. HJK TV esittää ottelun suorana lähetyksenä.

Lisää uutisia