AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 3.8.2022

​HJK matkaa Sloveniaan Eurooppa-liigan karsintoihin – "Heillä on uudelleenrakennus menossa"

​HJK matkaa Sloveniaan Eurooppa-liigan karsintoihin – "Heillä on uudelleenrakennus menossa"

"Toke" tietää Mariborin vahvuudet hyvin. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK kohtaa torstaina Eurooppa-liigan karsinnoissa vieraskentällä NK Mariborin.

HJK:n eurourakka jatkuu torstaina Eurooppa-liigan karsinnoissa vierasottelulla NK Mariboria vastaan. HJK:n valmentaja Toni Korkeakunnas kuvaili vastustajaa Suplan Week of Football -podcastissa.

- Totta kai Slovenian mestari on lähtökohtaisesti kova haaste. Siellä joukkue on muuttunut viime kauden mestarijoukkueesta. Viisi-kuusi pelaajaa on lähtenyt urallaan eteenpäin. Heillä on vähän niin kuin uudelleenrakennus menossa, kausi on juuri alkanut ja heillä on ollut hieman vaihtelevia tuloksia, Korkeakunnas sanoo.

Kyseessä on Eurooppa-liigan kolmas karsintakierros. Sen jälkeen HJK:n ja Eurooppa-liigan lohkovaiheen välissä olisi vielä playoff-kierros.

- Kyllä meillä pitäisi olla lähtökohtaisesti ihan hyvät mahdollisuudet jatkoon ja sitä lähdetään tavoittelemaan, mutta Mariborin joukkueessa on edelleen paljon hyviä pelaajia. Tosiaan jonkinlainen uudelleenrakennus on siellä menossa, ja heidän ryhmänsä on uusiutunut aika paljon, Korkeakunnas sanoo.

Jos HJK:n tie nousisi Mariboria vastaan pystyyn, eivät europelit vielä loppuisi, vaan ne jatkuisivat Konferenssiliigassa. Joka tapauksessa HJK:lle riittää tulevilla kierroksilla yhdestä otteluparista jatkoonpääsy joko Eurooppa-liigan tai Konferenssiliigan peleissä, niin paikka vähintään Konferenssiliigan lohkossa olisi varma.

- Jos tämä voitetaan, jatkamme tietysti Eurooppa-liigaa. Silkeborg tulisi mahdollisesti vastaan, jos niin onnellisesti kävisi. Jos siinä kävisi heikosti, olisi Konferenssiliigan paikka ansaittu. Vaikka tästä tappio tulisi, saamme vielä yrittää Konferenssiliigaan playoff-vaiheessa, Korkeakunnas kertoo.

Toinen osaottelu NK Mariboria vastaan pelataan Helsingissä Bolt Arenalla torstaina elokuun 11. päivä.Lisää uutisia