AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 7.6.2022

Pikkuhuuhkajat siirsi ratkaisut päätösotteluun – ”Unelma elää”

Pikkuhuuhkajat siirsi ratkaisut päätösotteluun – ”Unelma elää”

Pikkuhuuhkajat taistelee EM-kisapaikasta. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue piti EM-toiveensa elossa voitettuaan Azerbaidzhanin Helsingissä 3-0 (0-0). Suomi päättää karsinnat perjantaina Turussa Norjaa vastaan.

Ensimmäinen puoliaika oli Suomelle harmillinen. Suomi sai luotua paikkoja, mutta maaliin saakka palloa ei saatu. Toisen puoliajan alussa tilanne näytti Pikkuhuuhkajien kannalta vieläkin synkemmältä, kun vierailijat saivat rangaistuspotkun. Viljami Sinisalon torjunnan jälkeen Suomi käänsi ottelun lopullisesti, kun Naatan Skyttä ja Oliver Antman veivät Suomen nopeassa tahdissa kahden maalin karkumatkalle. Loppulukemat viimeisteli FC Hongan Agon Sadiku.

- Unelma elää. Vastustaja pani taas parasta. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla tuulen ja intohimon ansiosta, he pääsivät tekemään pelin vaikeaksi, eikä se ollut ihan helppoa. Tauolla piti enemmänkin rauhoitella joukkuetta ja selventää, että nyt tuuli tulee meille ja sitten meidän pitää käydä muutama taktinen juttu, Suomen päävalmentaja Juha Malinen kertasi ottelua Huuhkajien Twitter-tilillä.

Voitto oli Suomelle kolmas peräkkäinen ja Pikkuhuuhkajat taistelee tosissaan EM-kisapaikasta. Ratkaiseva ottelu Norjaa vastaan pelataan perjantaina Turussa.

- Tuollaisesta tulee näköjään joka kerta pikkaisen lisää. Tämä joukkue on niin hirveän sitoutunut, että nyt meidän pitää keskittyä palautumiseen ja analysoidaan Norja hyvin. Norja on erilainen ja inhottava sekä vaikea vastus. Heidän pelaajansa ovat fyysisiä ja taitavia, mutta on meilläkin sana sanottavana, Malinen totesi.

Päävalmentaja luottaa joukkueen saavan vahvan tuen Malisen entisessä kotikaupungissa.

- Kyllä minä odotan, että saamme Kupittaan täyteen. Tämä joukkue ansaitsee sen.

Pikkuhuuhkajien ja Norjan välinen ottelu pelataan perjantaina 10.6. Turun Veritas stadionilla kello 18.00 alkaen.

Lisää uutisia