AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 6.6.2022

"Teemme paljon muutoksia" - Pikkuhuuhkajilla edessä huipputärkeä Azerbaidzhan-ottelu

"Teemme paljon muutoksia" - Pikkuhuuhkajilla edessä huipputärkeä Azerbaidzhan-ottelu

Pikkuhuuhkajat hakee voitto jälleen tiistaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue haki perjantaina täyden pistepotin Itävallasta EM-karsintaottelussa erittäin jännittävien vaiheiden päätteeksi ja tiistaina edessä on kotiottelu Azerbaidzhania vastaan.

Kun Norja voitti samaan aikaan Pikkuhuuhkajien Itävalta-voiton kanssa Kroatian, lähtökohdat viimeisiin peleihin ovat erittäin jännittävät. Kroatia johtaa A-lohkoa 19 pisteellä, mutta Norja (18 p) sekä Suomi (16 p) ovat pelanneet ottelun vähemmän. Asetelmaan lisää mielenkiintoa se, että Pikkuhuuhkajat isännöi Norjaa Turussa perjantaina 10. kesäkuuta.

Lohkovoittajat sekä paras lohkokakkonen pääsevät suoraan Romaniassa ja Georgiassa kesällä 2023 pelattavaan lopputurnaukseen. Muut lohkon toiseksi sijoittuneet karsivat neljästä kisapaikasta syyskuussa 2022. Lohkojen tilanteet löytyvät täältä.

Päävalmentaja Juha Malisen mukaan Pikkuhuuhkajien avaus tulee olemaan Azerbaidzhania vastaan hyvin erilainen kuin Itävalta-ottelussa. Kun Adam Marhiev vapautui pelikiellosta, ovat kaikki joukkueeseen nimetyt pelaajat valmennuksen käytössä.

– Pelaajatilanteemme on hyvä. Robin Tihille tuli pelissä pieni kolhu, mutta hän on täysin pelikykyinen. Mikäli saamme Azerbaidzhania vastaan hyvän tuloksen, koittaa meillä erittäin tärkeä ottelu viikon levännyttä Norjaa vastaan – teemme siis paljon muutoksia, Malinen avaa.

Pikkuhuuhkajien ottelu alkaa jo kello 16.00, joten pelistä ehtii sujuvasti Huuhkajien Montenegro-otteluun. Päävalmentaja toivoo, että hienot EM-karsinnat pelannut joukkue saa yleisöltä hyvän tuen.

– Pikkuhuuhkajat näkisi mielellään kannatusta – toivon, että kaikki Huuhkajien kannattajat tulevat paikalle katsomaan ja kannustamaan tulevaisuuden Huuhkajia kohti kisoja. Sen pojat ansaitsevat.

Lisää uutisia