AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 5.6.2022

​Pikkuhuuhkajilla iso koitos tiistaina – "Toivotaan että yleisön tiet vievät nyt Töölöön"

​Pikkuhuuhkajilla iso koitos tiistaina – "Toivotaan että yleisön tiet vievät nyt Töölöön"

Juha Malisella on kuviot kunnossa tiistaita varten. (Kuva: Juha Tamminen)

Perjantaina todella tärkeän 3-2-vierasvoiton Itävallasta hakenut U21-maajoukkue jatkaa EM-kisapaikan metsästystä tiistaina, kun karsintalohkon viimeistä edellisessä ottelussa vastaan asettuu Azerbaidzhan.

Itävalta-voiton myötä Pikkuhuuhkajat on lohkossaan vähintään kolmas ja matkaa lohkokärjessä olevaan Kroatiaan on kolme pistettä ja lohkokakkonen Norjaan kaksi. Kroatialla on pelaamatta enää yksi ottelu ja Norjalla kaksi, joista jälkimmäinen nimenomaan Suomea vastaan.

- Ottelu kerrallaan mennään edelleen ja tiistain ottelu on juuri nyt meille maailman tärkein peli, päävalmentaja Juha Malinen painottaa.

- Toivon että kotona pelaamisella on iso merkitys. Meillä on joissain otteluissa kuten Oulussa ollut erittäin hyvä tuki yleisöltä, mutta ihan yleisö ei ole ehkä vielä ymmärtänyt mistä tässä nyt pelataan. Toivotaan että yleisön tiet vievät nyt Töölöön tiistaina ja saamme sellaista tukea, jota kaipaamme.

Vaikka Azerbaidzhanin tie lopputurnaukseen on jo tukossa, Malinen varoittaa aliarvioimasta vastustajaa lainkaan. Vierasottelussa Suomi jäi azereiden vieraana 1-1-tasapeliin ja perjantain 5-0-vierasvoitto Virosta osoitti vastustajan vaarallisuuden.

- Azerbaidzhan on meillä jotenkin aliarvostettu joukkue. Se on kuitenkin hyvä ryhmä, jolla on omat vahvuutensa. Joukkue on selkeästi organisoitu ja ennen kaikkea sieltä huokuu joka pelaajasta intohimo pelata, Malinen sanoo.

- Tulos Viroa vastaan oli kova suoritus. Olemme toki kaikki nämä kolme viimeistä vastustajaa käyneet jo ennakkoon läpi, mutta nyt keskitytään vielä tarkemmin Azerbaidzhaniin.

Itävalta-voitosta voidaan Malisen mukaan ammentaa oppia myös tiistain otteluun.

- Suurin asia on se, että emme olleet Itävallassa tarpeeksi hyviä ottelun alussa ja sen suhteen täytyy nyt saada muutos, Malinen linjaa.

U21 EM-karsintaottelu Suomi-Azerbaidzhan pelataan Bolt Arenalla Helsingissä tiistaina 7.6. kello 16.00. Pääsyliput otteluun täältä.

Lisää uutisia