AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 26.3.2022

HJK ja Hammarby tasapeliin - Toni Koskela manasi "mustaa hetkeä"

HJK ja Hammarby tasapeliin - Toni Koskela manasi "mustaa hetkeä"

Kuva: Mira Lönnqvist

HJK:n harjoituskauden viimeinen ottelu päättyi 2–2-tasapeliin ruotsalaista Hammarbytä vastaan.

Ottelun kulku oli hyvin vaihteleva: alun sekavien minuuttien jälkeen HJK otti pelin hallintaansa ja iski ensimmäisen maalin. Tämän jälkeen Hammarby iski kaksi maalia kolmeen minuuttiin, ja heti perään Klubi joutui alivoimalle. Peli ei kuitenkaan ratkennut Murilon punaiseen korttiin, vaan koko toisen jakson miesalivoimalla pelannut HJK nousi tasoihin ja oli lähellä kääntää ottelun voitokseen.

Ottelu oli HJK:n päävalmentaja Toni Koskelan mukaan hyvin kontrollissa "mustaa hetkeä" lukuun ottamatta.

– Heikkojen ensimmäisten minuuttien jälkeen peli oli täysin kontrollissamme, kunnes meille tuli musta hetki maalimme jälkeen. Päästimme jälleen aivan liian helppoja maaleja – meidän täytyy yksinkertaisesti puolustaa paremmin. Tällä hetkellä vastustajan ei tarvitse tehdä ihmeitä tehdäkseen maalin meitä vastaan.

– Punainen kortti muutti luonnollisesti pelin kuvaa toiselle jaksolle. Oli itsestään selvää, että jouduimme puolustamaan paljon, ja meidän täytyi löytää ne muutamat hetket, jolloin voimme prässillämme riistää pallon ja luoda tilanteen. Vaikka Hammarby pitikin palloa, meillä oli ihan hyvä kontrolli, eikä Hammarby pystynyt luomaan kuin yhden maalipaikan. Meillä oli pilkun lisäksi toinenkin hyvä tilanne ja olimme lopulta jopa lähempänä voittoa. Siinä mielessä toista puoliaikaa voidaan pitää oikein vahvana esityksenä, analysoi Koskela.

Vahvan harjoituskauden pelannut Bojan Radulovic oli tyytyväinen omaan suoritukseensa. Target-hyökkääjä viimeisteli vuoden neljännen sekä viidennen maalinsa ja tuuletti näyttävästi ottelun ensimmäistä osumaansa Hammarby-kannattajien edessä.

– Voidaan sanoa, että olen edelleen AIK:n pelaaja, koska olen lainalla täällä. Tuntuu tietysti hyvältä tehdä maali AIK:n kilpailijaa vastaan! Peli oli minulle erityisen tunteellinen, ja näytin osaamistani tänään. Pelasimme joukkueena hyvin, ja olisimme voittaneet ottelun yhdellätoista pelaajalla.

Klubi aloittaa Veikkausliiga-kautensa ensi viikon lauantaina 2. huhtikuuta, jolloin Bolt Arenalle saapuu FC Honka.

Tarkempi raportti Hammarby-ottelusta HJK:n verkkosivuilla alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia