AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 16.2.2022

Ilves kaatoi Hongan taisteltuaan lopun vajaamiehisenä

Ilves kaatoi Hongan taisteltuaan lopun vajaamiehisenä

Ilves otti tärkeät kolme pistettä. (Kuva: Juha Tamminen)

Jalkapalloyleisöä hemmoteltiin Pirkkahallissa hyvätasoisella ottelulla, kun Ilves ja FC Honka kohtasivat toisensa Liigacupin alkulohkon ottelussa.

Ilvekseltä nähtiin tasapainoisen hyvä esitys varsinkin avausjaksolla ja toisen jakson uhrautuva koko joukkueen puolustaminen sytytti myös Pirkkahallin yleisön.

Molemmat joukkueet saivat rakennettua avausjaksolla mukavasti maalintekopaikkoja, mutta Ilveksellä oli jonkin verran vaarallisempia paikkoja enemmän. Maalinteossa Ilves onnistui reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun Petteri Pennanen tykitti pallon lähes 30 metristä ohi Hongan maalilla olleen Maksim Rudakovin.

Ilveksen tuorein hankinta hyökkääjä Kai Meriluoto pelasi erittäin pirteästi ja toi lisää energisyyttä sekä vaarallisuutta. Kokonaisuudessaan voidaan olla tyytyväisiä Ilveksen avauskokoonpanoon, jokainen hoiti tonttinsa kiitettävästi eikä heikkoa lenkkiä löytynyt lainkaan. Eniten painetta Ilveksen puolustukselle espoolaisista aiheutti nopea ja ketterä Niilo Saarikivi.

Vierailija Honka aloitti toisen jakson isäntiään terävämmin ja sai luotua painetta Ilveksen puolustukselle. Ottelun intensiteetti nousi pelin edetessä ja melko kovia taklauksiakin nähtiin. Tunnin pelin kohdalla sai Elie Sou toisen keltaisen ja sitä kautta ulosajon hieman sekavassa tilanteessa. Tuomaristo mietti pitkään, kumpi identtisistä kaksosista rikkeen teki ja päätyivät lopulta ajamaan Elien suihkun puolelle.

Pelin hallinta siirtyi yhä enemmän Hongalle, mutta Ilveksen joukkueelta nähtiin todella uhrautuvaa sekä laadukasta puolustamista. Tabi Manga on koko kentän herra ja hidalgo, mutta myös Elisee Soun esitykset olivat erittäin hyviä. Maalissa Eetu Huuhtanen joutui muutaman kerran venymään parhaimpaansa eikä suostunut palloa taakseen päästämään.

Honka pääsi yrittämään maalintekoa monta kertaa, mutta usein kovat laukaukset leijuivat maalin yli. Maalia kohti tulleet laukaukset puolestaan peitti sekä Ilveksen puolustus että Huuhtanen torjunnoillaan.

Lisää uutisia