vko.06 // 12.2.2022

Pirkanmaan derby pistejakoon - "Harjoiteltuja elementtejä näkyi kunnes jalat alkoivat painaa"

Haka ja Ilves jakoivat pisteet. (Kuva: Jussi Rämä)

FC Haka kohtasi Ilveksen Liigacupin toisessa ottelussaan Pirkkahallissa lauantaina. Viime kaudella tamperelaiset veivät kaikki kohtaamiset nimiinsä, mutta tällä kertaa Pirkanmaan herruus jäi ratkaisematta, sillä pisteet tasattiin 1-1 -tuloksella.

Haka oli ensimmäisellä jaksolla hallitsevampi osapuoli, vaikkakaan vaarallisille maalipaikoille eivät valkopaidat montaa kertaa päässeetkään. Etenkin koskilaisten puolustuspeli vaikutti todella vahvalta. Keskuspuolustuksen johtohahmona toimi itseoikeutetusti Luiyi De Lucas, mutta myös hänen rinnallaan pelanneet Anthony Herbert ja Niklas Friberg hoitivat tonttinsa mallikkaasti. Vahvasti myös ylöspäin pelannut Herbert vaikuttaisikin ottelun perusteella olevan erinomainen hankinta puolustukseen.

Wingbackeina ottelun aloittaneet Elias Collin ja Vigori Gbe esittelivät juoksuvoimaansa. Jälkimmäinen olikin isossa roolissa järjestämässä koskilaisten avausosumaa 43. minuutilla. Gbe tuli oikealta vahvasti irtopalloon, leikkasi keskellä pystyyn ja vapautti Stavros Zarokostasin maalintekoon. Kreikkalainen pääsi nokikkain Ilves -maalivahti Rasmus Leislahden kanssa ja sijoitti pallon varmasti vasemman tolpan juureen.

Ilveksen tasoitus syntyi toisen jakson alussa, kun keltapaidat pääsivät katkaisemaan Fribergin pystysyötön. Pallo pelattiin nopeilla lyhytsyötöillä vasemmalta kovana maalin eteen, mistä Eric Oteng pääsi 49. minuutilla tuikkaamaan pallon ohi Haka -maalissa pelanneen Mika Hilanderin.

Tasoitusosuman jälkeen molempien joukkueiden vaihtoruletti pääsi toden teolla käyntiin, mutta tuoreista jaloista huolimatta, ei ottelussa lisäosumia nähty ja näin siis tästäkin ottelusta jäi Hakalle yksi tasapelipiste 1-1 -tuloksella.

Hakan päävalmentaja Teemu Tainio oli kuitenkin tyytyväinen näkemäänsä ja tunnusti ottelussa nähdyn niitä asioita, mitä treeneissä on peräänkuulutettu.

– Niitä elementtejä näkyi siellä ehdottomasti siihen asti, kun jalat loppui. Väsymys alkoi selvästi painamaan.

– Me ollaan nyt avaamista ja rakentelua harjoiteltu. Ei olla yläalueen juttuja käyty vielä läpi. Seuraavaksi keskitytään sinne, että aletaan kääntämään nuo hyvät hyökkäykset maaleiksi.

Sekä Honkaa että Ilvestä vastaan vastustajan maali on syntynyt oman pään epäonnistuneesta pelinavaamisesta, mutta siitä huolimatta puolustaminen itsessään on toiminut mallikkaasti ja tämän myös päävalmentaja allekirjoittaa.

– Se auttaa voittamaan pelejä, kun ei päästä hulluna maaleja. Se on päivänselvä ja siihen me on keskitytty.