AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 12.2.2022

Ilveksen Kallio: "Pelissä oli ihan hyvä intensiteetti"

Ilveksen Kallio: "Pelissä oli ihan hyvä intensiteetti"

Toni Kallion luotsaama Ilves nousi 1-1-tasapeliin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka ja Ilves pelasivat lauantaina Liigacupissa 1-1- tasapelin Tampereen Pirkkahallissa.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallion mukaan tamperelaisjoukkue pyrki parantamaan joukkueensa puolustuspeliä aiempiin harjoitusotteluiden nähden.

– Pelissä oli ihan hyvä intensiteetti. Se haimme puolustuspelaamiseen sitä, että pystymme prässäämään ylhäältä ja vielä niin, että pakka pysyy tiiviinä. Viime pelissä Lahtea vastaan olimme aika levällään, ja sitä lähdettiin parantamaan, Kallio toteaa Ilveksen verkkosivuilla.

– Prässiin toki edelleen kaivataan vielä parempaa yhtenäisyyttä. Kun puolustimme muodossa omalla kenttäpuoliskolla, niin se oli ihan hyvännäköistä, Kallio kertoo.

Helmikuun myötä nopeus harjoituksissa ja peleissä kasvaa vaan. Ainakin tupsukorvat alkoivat löytää pelikovuutta koskilaisia vastaan.

– Tilanteenvaihdot tiedettiin Hakan vahvuuksiksi, ja sieltä se heidän maalikin tuli. Sitä ennen heillä oli yksi tai kaksikin paikkaa, jotka syntyivät meidän pallonmenetyksistä. Reagointi meiltä oli liian hidasta, niitä hetkiä pitää terävöittää.

– Ekalla jaksolla pikkaisen verkkaisesti liikuteltiin palloa ja hävisimme kaksinkamppailuja, mutta ne osa-alueet paranivat toiselle jaksolle. Muutama pallo saatiin vaarallisille alueille, ja maali oli hyvin pelattu.

Kun joukkue saa tehdä seitsemän vaihtoa, tulee rasitusta tasaisemmin koko rosterille. Samalla pelin eheys voi kärsiä.

– Tietysti molempien joukkueiden vaihdot sekoittivat peliä, kun ukkoja vaihtui tiuhaan. Aikamoista aaltoilua se oli välillä. Aapo Mäenpää otettiin ihan varotoimenpiteenä sivuun, hänellä oli pieniä tuntoja takareidessä.

Lisää uutisia