AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 7.2.2022

"Aina arvokkaita tilaisuuksia" - Honka avaa kilpailukautensa Liigacupissa Hakaa vastaan

"Aina arvokkaita tilaisuuksia" - Honka avaa kilpailukautensa Liigacupissa Hakaa vastaan

Honka ja Haka avaavat Liigacupin lohkon B ottelut. (Kuva: Juhani Järvenpää)

FC Honka pääsee vihdoin aloittamaan kauden 2022 myös kilpailullisten pelien osalta, kun keltamustat kohtaavat tiistaina Liigacupin avausottelussaan FC Hakan.

Honka on pelannut tammikuussa kaksi harjoitusottelua muita seuroja vastaan. JäPS kaatui 5-4 ja tuoreimmassa Paide Linnameeskond oli parempi lukemien ollessa 0-1.

Joukkueessa kilpailullisten pelien alkua on jo odotettu.

– Kilpailulliset ottelut ovat aina arvokkaita tilaisuuksia sekä kehittää pelaamista että opetella voittamaan. Voittamisen kulttuuria on mahdollista ja keskeisen tärkeää rakentaa jokaisessa pelatussa ottelussa, puolustaja Henri Aalto sanoo.

Haka jatkaa Teemu Tainion komennossa. Suurimpiin poistujiin voitaneen listata esimerkiksi kapteeninnauhaa kantanut Jacob Bushue, sekä HIFK:hon siirtynyt Maximus Tainio. Valkeakoskelaiset ovat puolestaan vahvistuneet mm. TPS:stä tulleella Atte Sihvosella, KäPasta siirtyneellä Elias Collinilla, sekä Ilvestä viime kaudella edustaneella Vigori Gbellä. Myös loppukauden lainalla HJK:sta joukkueessa pelannut Logan Rogerson jatkaa nyt pysyvällä sopimuksella.

Mielenkiintoisia uusia nimiä ovat myös kreikkalainen Stavros Zarokostas, uusiseelantilainen Oliver Whyte, sekä Trinidad ja Tobagosta kotoisin oleva toppari Anthony Herbert.

– Hakan pelaajistossa on jatkuvuutta aiemmasta, mutta myös kiinnostavia hankintoja. Ennakoimme harjoitusotteluiden perusteella tietynlaista pelitapaa, mutta muutoksiin on oltava valmiina.

- Haka on joutunut siirtämään kilpailullisia otteluitaan koronan takia, myös tätä, ja toivottavasti kaikki pelaajat ja taustat ovat päässeet tervehtymään rauhassa, Aalto kommentoi.

FC Honka – FC Haka Esport Arenalla tiistaina 8.2. kello 12.00. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata kaikkien Liigacupin otteluitten tapaan suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia