AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 30.1.2022

"Kaikki fanit ovat mahtavia" - Jesse Öst on SJK-fanien suosikki ja fanit Östin

"Kaikki fanit ovat mahtavia" - Jesse Öst on SJK-fanien suosikki ja fanit Östin

Jesse Öst ja SJK-fanit viime kauden lopulla. (Kuva: Juha Tamminen)

Pietarsaaressa syntynyt ja kasvanut Jesse Öst, on 31-vuotias maalivahti, joka aloittaa nyt SJK:ssa jo viidennen kautensa.

Tuona aikana Öst on pelannut SJK:n maalilla 78 ottelua, ja se on toisiksi eniten hänen urallaan. Eniten pelejä on kertynyt kasvattajaseura FF Jaron paidassa. Urallaan Öst ei ole kuitenkaan edustanut kuin kolmea seuraa, Jaroa, Ruotsin toisella sarjatasolla Superettanissa Degerfors IF:aa ja SJK:ta. Tälle kaudelle hänet valittiin ensimmäistä kertaa mukaan myös SJK:n kapteenistoon.

– Kapteenistoon valinta on minulle iso kunnia. On aina mahtava auttaa nuoria pelaajia ja junioreita, mutta nyt se tuntuu vielä paremmalta kapteenin roolissa, sanoo Jesse Öst.

– Ja vaikka meillä oli hyvä kausi viime vuonna, niin meillä on tavoitteet tällä kaudella vielä korkeammalla. Myös todella kiva, että meillä on kesällä europelit. Se on iso juttu ja yritetään niissä päästä niin pitkälle kuin vain on mahdollista. Odotan niitä todella paljon. Ja tulee varmasti olemaan hauska kausi, näin uskon.

– Mun roolini kapteenistossa, sekä varmaan paras ominaisuuteni, on auttaa nuoria pelaajia. Olen aina ystävällinen kaikille ja pyrin olemaan myös ystävä kaikille. Autan heitä mukaan ryhmään ja kuuntelen, jos heillä on jotain vaikeuksia tai muuta, Öst jatkaa.

Öst onkin näiden ominaisuuksiensa myötä noussut SJK:ssa varsinkin SJK-junioreiden suureksi suosikiksi, ja mies pääsee aina jakamaan nimmareita sekä poseeraamaan kuvissa vielä pitkän aikaa jokaisen ottelun jälkeen. Katsomoissa näkee Öst-maalivahtipaitoja pienillä junnuilla, joilla paita ulottuu maahan asti.

– Ehkä he tykkäävät minusta, koska annan aina aikani heille. Pysähdyn juttelemaan kaikkien kanssa ja annan hanskoja tai kenkiä heille lahjaksi, jos mulla on siinä jotain "jämäkenkiä", sanoo Öst hymyillen leveästi.

– Meillä on ihanat fanit. Kaikki fanit ovat mahtavia, molemmissa päädyissä. Saan paljon kannustusta sieltä ja joskus on jopa vaikeuksia kuulla mitä muut pelaajat sanoo mulle, on se niin kova ääni mikä päädyistä lähtee. Se on hienoa kyllä ja tykkään siitä tosi paljon.

Lue lisää Östin urasta ja mietteistä SJK:n verkkosivuilta alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia