AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.46 // 17.11.2021

Sadannen maaottelunsa pelannut Teemu Pukki uskoo Huuhkajiin – ”Olemme kehittyneet”

Sadannen maaottelunsa pelannut Teemu Pukki uskoo Huuhkajiin – ”Olemme kehittyneet”

Teemu Pukki pelasi sadannen A-maaottelunsa. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajien MM-karsintaurakka päättyi tunteellisiin hetkiin, kun unelma MM-kisoista päättyi samalla, kun Joona Toivion ja Paulus Arajuuren maajoukkueuratkin. Teemu Pukki piti maajoukkuevuotta kuitenkin kokonaisuudessaan onnistuneena ja katsoo positiivisena eteenpäin.

Huuhkajat pelasi ensimmäistä kertaa tänä vuonna EM-lopputurnauksessa ja taisteli viimeiseen saakka myös MM-jatkokarsintapaikasta. Pukki piti vuotta positiivisena.

- Hienoja kokemuksia maajoukkueen osalta tänä vuonna. EM-kisat oli se meidän kaikkien iso unelma. Nyt ne on koettu ja siitä jäi paljon nälkää. Henkilökohtaisesti en päässyt siellä parhaalle tasolleni, mutta sielläkin taistelimme viimeiseen peliin saakka jatkopaikasta ja sama näissä. Se kertoo tästä joukkueesta, että olemme kehittyneet ja valmiita jatkossakin taistelemaan kisapaikasta, Pukki mietti Ranska-ottelun lehdistötilaisuudessa.

Pukki katsoo maajoukkueen tulevaisuutta kohti luottavaisena.

- Joukkue on nuorentunut vähän tässä karsintojen aikana, ja kovia jätkiä on tullut sieltä ja ottanut paikkansa joukkueesta. Se on hyvä merkki ja tästä on hyvä jatkaa ensi vuoteen, kun maajoukkuetapahtumat alkavat taas pörräämään.

Arajuuri ja Toivio pistivät maajoukkuepeleille kannen kiinni jo, mutta Pukki aikoo vielä jatkaa Huuhkaja-paidassa.

- Ei ole omalta osalta loppumassa vielä. EM-karsintoihin valmistautuminen alkaa sitten taas, kun seuraavan kerran kokoonnutaan.

vko.03 // 21.1.2022
Lisää uutisia