AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.46 // 16.11.2021

Huuhkajien taistelu ei riittänyt - MM-unelma karkasi

Huuhkajien taistelu ei riittänyt - MM-unelma karkasi

Urho Nissilä oli Huuhkajien avauskokoonpanossa. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajat haastoi Ranskan tiistaina loppuunmyydyllä Olympiastadionilla, mutta maailmanmestari osoitti tasonsa ottamalla 2-0 (0-0)-voiton. Ukrainan voitettua samaan aikaan Bosnia ja Hertsegovinan, niin Suomen kisahaaveet murenivat.

Ottelun alussa Suomi oli pinteessä, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, niin sitä paremmin Suomi pääsi peliin mukaan. Glen Kamara ja Teemu Pukki yrittivät kaukolaukauksia, mutta sihti ei ollut kohdillaan. Huippuvaarallisia paikkoja Suomi ei pystynyt luomaan. Toisaalta Ranskakaan ei alkua lukuun ottamatta juuri Suomen maalia hätyytellyt.

Toisella puoliajalla Suomi jatkoi ennakkoluulottomia otteitaan, mutta todelliset vaarapaikat olivat kortilla. Ranskakaan ei paikoilla juhlinut, mutta iskiessään se oli tappavan tehokas. 66. minuutilla juuri lentälle vaihdettu Karim Benzema pelasi Suomen rangaistusalueella hyvin yhteen Kylian Mbappen kanssa eikä Benzema erehtynyt. Kymmenen minuuttia myöhemmin oli Mbappen vuoro onnistua, kun hän irtosi Suomen puolustukselta ja sijoitti tarkasti ranskalaisten toisen maalin.

Kun Ukraina voitti samaan aikaan Bosnia ja Hertsegovinan 2-0, tarkoitti se sitä, että Suomi sijoittui lohkossa kolmanneksi ja sen MM-karsinnat päättyivät tähän.

Suomen kokoonpano:
Lukas Hradecky, Daniel O'Shaughnessy (82. Joel Pohjanpalo), Glen Kamara, Robin Lod, Teemu Pukki, Rasmus Schüller (64. Marcus Forss), Leo Väisänen, Urho Nissilä (82. Onni Valakari), Robert Ivanov, Jere Uronen (72. Robert Taylor), Nicholas Hämäläinen

Lisää uutisia