AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.46 // 16.11.2021

​Daniel Norrmén jatkaa IFK Mariehamnin peräsimessä - Jari Pyykölä aisapariksi

​Daniel Norrmén jatkaa IFK Mariehamnin peräsimessä - Jari Pyykölä aisapariksi

Daniel Norrmén allekirjoitti kaksivuotisen sopimuksen Grönvittin kanssa. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnin päävalmentajaratkaisu kaudelle 2022 on tehty. Kesken kauden 2021 ohjaksiin tarttunut Daniel Norrmén jatkaa tehtävässään ja saa aisaparikseen kokeneen Jari Pyykölän.

IFK Mariehamn ja Norrmén ovat viime viikot neuvotelleet tilanteen ratkaisemisesta, sillä "Ahnalta" puuttuu päävalmentajalta vaadittava UEFA Pro -lisenssi, eikä UEFA Pro -kurssia järjestetä seuraavan kerran ennen kuin vuonna 2023.

Nyt Maarianhaminassa on päädytty ratkaisuun, jossa Norrmén jatkaa päävalmentajana myös kaudet 2022-23 ja saa avukseen Jari Pyykölän, jolla on UEFA Pro -lisenssi, ja kaksikko jakaa päävalmentajan tehtävät kaudella 2022.

Norrménin jatko IFK:n peräsimessä oli ilmeistä vahvan syksyn jälkeen ja kun lisenssikysymykseen saatiin ratkaisu, oli jatkosopimuskin samalla selvä.

Veikkausliigassa yli 160 ottelussa valmentaneella Pyykölällä on puolestaan kokemusta muun muassa FC Jazzista, KuPS:sta, VPS:sta ja FC Lahdesta minkä lisäksi hän on valmentanut Ruotsissa Brommapojkarnaa – sattumalta juuri samaan aikaan, kun Norrmén pelasi joukkueessa, joten kaksi tuntee toisensa entuudestaan.

- Meillä on hyviä kokemuksia ratkaisusta jaetusta päävalmentajan tehtävästä jo kaudelta 2016, jolloin Peter Lundberg jakoi tehtävän Kari Virtasen kanssa, IFK Mariehamnin seurajohtaja Peter Mattsson muistuttaa.

- Kaikkiaan uskomme, että meillä on nyt hyvä yhdistelmä. "Ahnalla" on pitkä kokemus ja jatkuvuutta seurassa kakkosvalmentajana ja nyt hän siirtyy pysyvästi päävalmentajaksi jakaen tehtävän Jarin kanssa. Myös ruotsia puhuvalla Jarilla on todella pitkä kokemus ja hyvä tietämys suomalaisesta jalkapallosta. Olemme yhdessä Ahnan ja Jarin kanssa varmoja, että tämä on erittäin hyvä ratkaisu.

Lähde: IFK Mariehamnin tiedote
Lisää uutisia