AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.46 // 17.11.2021

​"Kumpikin muistaa toisensa" – Norrménin ja Pyykölän työnjako IFK Mariehamnissa täsmentyy vielä

​"Kumpikin muistaa toisensa" – Norrménin ja Pyykölän työnjako IFK Mariehamnissa täsmentyy vielä

"Ahna" uskoo yhteistyön Jari Pyykölän kanssa kantavan hedelmää. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn lähtee kauteen 2022 kahdella päävalmentajalla, kun Daniel Norrménin aisapariksi tulee Jari Pyykölä.

Ratkaisulle on pitkälti pakottavat syyt, sillä Norrménilla ei ole vielä päävalmentajalta vaadittavaa UEFA Pro -lisenssiä, joka Pyykölältä löytyy. Norrmén uskoo samalla, että kaksikko voi täydentää toisiaan hyvin.

- Olemme yleisellä tasolla puhuneet siitä miten käytännössä toimimme, mutta palaamme siihen vielä tarkemmin tuonnempana. Otteluissa yksi asia on varmasti se, että voimme puhua toistemme kanssa löytääksemme erilaisia ratkaisuja, mutta harjoituksissa kummallakin pitää olla selkeä rooli, Norrmén sanoo Ålandstdiningenille.

Norrménin mukaan kaksikko jakaa osin näkemykset siitä kuinka jalkapalloa tulee pelata, mutta ihan samalla linjalla ei tarvitsekaan koko aikaa olla.

- Karkeasti ottaen varmasti näemme pelin aika samalla tavalla, mutta uskon että on hyödyksi, jos välillä on vähän näkemyseroja. Voi olla hyvä, että tulee erilaisia näkökulmia ja pyritään sitä kautta löytämään paras ratkaisu, "Ahna" miettii.

- Sillä ei missään nimessä ole väliä, jos perusnäkemyksemme joskus poikkeaa toisistaan.

Yhteistyön alkua helpottaa kaksikon yhteinen taipaleenpätkä, josta tosin on jo vierähtänyt aikaa.

- Vuonna 1999 pelasin Jarin alaisuudessa ja toki muistan sen, vaikka en ehkä ihan kaikkia yksityiskohtia. Mutta muistamme kumpikin toisemme ja olemme sen jälkeenkin tavanneet, kun Jari oli apuvalmentajana Kemissä, Norrmén muistelee yhteistä vuotta Brommapojkarnassa.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia