vko.31 // 3.8.2021

HJK tasapeliin Bakussa

Roope Riski oli mukana HJK:n molemmissa maaleissa. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK avasi Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen 2-2 (0-0)-tasapelillä Neftciä vastaan vieraskentällä.

HJK ei lähtenyt Bakuun nöyristelemään, vaan otti pallollisen hallinnan itselleen lähes alusta saakka. Ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja maalipaikat olivat kortilla.

Ensimmäisen puoliajan paras paikka nähtiin reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun HJK sai vapaapotkun parikymmentä metriä maalista. Lucas Lingman laukoi vaarallisesti kohti yläkulmaa, mutta Neftchin maalivahti torjui kudin kulmaksi. Kotijoukkue sai pari puolittaista paikkaa loppuun, mutta avausjaksolla ei nähty maaleja.

Toinen puoliaika sen sijaan tarjosi viihdettä ja maaleja. Maalihanat aukesivat 59. minuutin, kun Neftci teki avausosuman. Hienon syöttökombinaation päätteeksi Sabir Bougrinen kierteinen laukaus upposi Jakob Tånnanderin taakse.

HJK ei avausmaalista hätkähtänyt, vaan nousi tasoihin heti seuraavasta hyökkäyksestä. Filip Valencic yritti kuljetuksen päätteeksi pelata palloa rangaistusalueelle ja se kimposi Neftcin puolustajan kautta Roope Riskille, joka latasi pallon alakulmaan.

HJK:n johtomaali tuli muutamaa minuuttia myöhemmin. Janne Saksela keskitti matalan pallon maalille ja pallo kimposi Neftci-vahdin ja Roope Riskin kautta Jairille, jolla oli helppo työ viimeistellä maalilinjan tuntumasta.

Maalin jälkeen Neftci alkoi painaa päälle ja painostus tuotti tulosta kymmenen minuuttia ennen loppua. Neftci sai hyvästä paikasta vapaapotkun ja Emin Makhmudov latasi pallon komeasti suoraan sisään.

Molemmat hakivat vielä voittomaalia, mutta lopulta päädyttiin tasapeliin. Toinen osaottelu pelataan Helsingissä torstaina 12.8.