AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 31.7.2021

"On vaikea joukkue pelata vastaan" - Tainio tietää HIFK:n vahvuudet

"On vaikea joukkue pelata vastaan" - Tainio tietää HIFK:n vahvuudet

Haka ja HIFK kohtaavat lauantaina Tehtaankentällä. (Kuva: Niklas Günsberg)

FC Haka hakee kauden ensimmäistä kotivoittoa lauantaina, kun Tehtaankentälle saapuu vieraaksi varsin hyvin kaudesta tähän saakka suoriutunut HIFK.

Hakan vaikeudet ovat olleet ennen kaikkea pallon saamisessa paikoista maaliin ja HIFK:lla on niinikään ollut maalinteon kanssa haasteita viime otteluissaan. Kahdessa edellisessä ottelussaan joukkue jo onnistui maalinteossa, mutta sitä edeltävissä neljässä ottelussa punapaidat jäivät kokonaan maaleitta. Kaikkiaan joukkue on osunut Veikkausliigassa 13 kertaa, eli saanut pallon kolme kertaa Hakaa useammin maaliin.

– On vaikea joukkue pelata vastaan. Paljon kokeneita pelaajia, jotka osaa tehdä elämän vaikeaksi vastustajalle. Mutta jos saadaan meidän pallollinen pelaaminen rullaan hyvin, niin uskon meidän olevan vahvoilla, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio uskoo.

Veikkausliigan pienimmällä pelaajabudjetilla operoiva HIFK on kuluvan vuoden aikana yllättänyt monet. Koko Veikkausliigajoukkueen tilanne oli vielä talvella hyvinkin epäselvä. Kun lopulta sarjapaikka vahvistui ja uusi päävalmentaja Joáquin Gomez otti vastuun tammikuussa, oli edessä iso työ joukkueen kasaamiseksi.

Ovet kävivät molempiin suuntiin ja lopputuloksena oli joukkue, minkä iskukykyä epäiltiin kerran jos toisenkin. Epävarmoista lähtökohdista johtuen helsinkiläiset ovatkin onnistuneet yllättämään monet epäilijät ja todistaneet pelikentällä, että kuuluvat Veikkausliigaan.

– He ovat raapineet hyvin pisteitä alkukaudesta, mikä on ollut itsellekin yllätys, Tainiokin myöntää.

FC Haka-HIFK Tehtaan kentällä lauantaina 31.7. kello 15.00.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia