AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.27 // 10.7.2021

AC Oulun edustaminen Veikkausliigassa Anselmi Nurmelan unelmien täyttymys

AC Oulun edustaminen Veikkausliigassa Anselmi Nurmelan unelmien täyttymys

Anselmi Nurmela on yksi useista oululaispelaajista AC Oulussa. (Kuva: Juha Leskinen)

Anselmi Nurmela pelasi ensimmäiset pelinsä Veikkausliigassa vuonna 2017 RoPS:n paidassa, mutta tällä kaudella hän on päässyt kantamaan kotikaupunkinsa ylpeyden värejä korkeimmalla sarjatasolla. Nurmela myöntää, että samalla yksi lapsuuden haave on toteutunut.

Nurmela debytoi AC Oulun riveissä jo 16-vuotiaana, kun AC Oulu pelasi Ykkösessä. Neljän Ykkösessä vietetyn vuoden jälkeen hän siirtyi RoPS:aan, jossa hän pääsi kauden verran pelaamaan Veikkausliigaa. Kaksi seuraavaa kautta menivät Virossa FC Florassa, kunneshän palasi viime kaudeksi AC Ouluun ja nostamaan kotikaupunkinsa seuraa Veikkausliigaan.

- On lapsuuden unelma käynyt toteen, kun saa pelata AC Oulussa Veikkausliigaa. Pienenä tuli oltua katsomossa ja pallopoikana sekä pitkään tuli seurattua fanina. Jalkapalloilijana halusin vielä pelata AC Oulun kanssa Veikkausliigassa, 24-vuotias Nurmela kertoo.

AC Oulussa on useita joko oululaislähtöisiä tai -taustaisia pelaajia. Paikallisuus on vahva voimavara, jonka päälle AC Oulu rakentaa.

- Se on seuralta tietynlainen strateginen valinta, että on arvot millä pelaajia joukkueeseen hankintaan. Joukkue halutaan pitää mahdollisimman oululaisena ja suomalaisena. Kun kyseessä on oman kylän joukkue, niin silloin tunnesidettä on enemmän mukana. Vaikkei tietenkään saisi, niin ehkä pelaajillakin on enemmän pelissä, kun on kyse oman kylän seurasta, Nurmela miettii.

AC Oulun kausi jatkuu sunnuntaina, kun se matkustaa FC Hongan vieraaksi. Ottelu alkaa kello 18.30.

Lisää uutisia