AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.09 // 1.3.2021

U21-luotsi ​Juha Malinen suitsuttaa nuorten pelaajien esiinmarssia Veikkausliigaseuroissa

U21-luotsi ​Juha Malinen suitsuttaa nuorten pelaajien esiinmarssia Veikkausliigaseuroissa

Mikael Almen on yksi monista isossa roolissa Ilveksessä olevista nuorista. (Kuva: Juha Tamminen)

U21-maajoukkueen päävalmentaja Juha Malinen on seurannut tyytyväisenä alkuvuoden Suomen Cupin Veikkausliigan karsinnan otteluita.

Syitä Malisen tyytyväisyyteen on ennen kaikkea kaksi – se, että cupin ottelut on päästy pelaamaan koronatilanteesta huolimatta ja etenkin se, että nuoria pelaajia on näkynyt vahvasti Veikkausliigajoukkueitten riveissä.

– On ollut upeaa päästä taas suomalaisen huippufutiksen pariin. On pistänyt silmään, että Veikkausliiga-seuroissa on vuodesta toiseen enemmän paikallista profiilia. On mielestäni suuri rikkaus, että seuroista löytyy erilaisia pelitapoja ja painopistealueita, Malinen sanoo Palloliiton verkkosivuilla.

– Suurin asia on se, että nuorten kotimaisten pelaajien sisäänmarssi on aiempaa laajemmalla pohjalla. Suuret minuutit cupissa mahdollistavat sen, että nuori pelaaja voi saada kauden aikana vakioavaajan statuksen. Sen merkitys pelaajalle, seuralle ja maajoukkueiden menestykselle on erittäin suuri.

Palloliiton verkkosivuilla on listattu kaikki vuonna 2000 tai sen jälkeen syntyneet cupissa pelanneet Veikkausliigapelaajat peliminuutteineen. Listan ja lisää Malisen mietteitä pääset lukemaan alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia