AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.04 // 25.1.2021

"Seura on kehittynyt joka vuosi" - Johannes Kreidl innolla taas KuPS-paidassa

"Seura on kehittynyt joka vuosi" - Johannes Kreidl innolla taas KuPS-paidassa

Johannes Kreidl KuPS-maalilla kaudella 2016. (Kuva: Juha Tamminen)

Maalivahti Johannes Kreidl on jälleen keltamustissa. Nuori itävaltalaisveskari on liittynyt uudelleen Kuopion Palloseuran Veikkausliigajoukkueeseen, jossa pelasi yhden sarjakauden 2016 esittäen hienoja otteita maalitolppien välissä.

Kreidl torjui Veikkausliigassa silloin peräti yhdeksän nollapeliä ja onnistuneesta Kuopion-vuodesta jäi pelaajalle oikein hyvät muistot.

- Muistan siitä sarjakaudesta sen verran, että pari ensimmäistä peliä ei mennyt ihan niin hyvin, mutta sen jälkeen pelasin tosi hyvän loppukauden. On todella hienoa olla jälleen täällä. Tunnen nykyjoukkueesta muutaman pelaajan vuodelta 2016 ja on ollut tosi helppoa tulla mukaan tähän joukkueeseen, jossa vastaanotto on ollut hieno ja erittäin lämmin, Kreidl iloitsee.

Kreidl saapui helmikuussa 2016 Kuopioon maineikkaasta bundesliigaseurasta Hamburger Sport-Vereinista. Hän on pelannut KuPS-kautensa jälkeen saksalaisseura FC Nürnbergissä ja kaksi viime kautta itävaltalaisessa SV Riedissa, joka nousi viime vuonna maan pääsarjaan. Johannes pelasi kahden kauden aikana melkein jokaisen sarjapelin SV Riedin tolppien välissä. Yhteys Kuopioon on säilynyt tiiviinä kaikki nämä vuodet.

- Olen seurannut Kuopion Palloseuraa paljon viime vuosina. Olen vieraillut täällä pari kertaa joka vuosi kuopiolaisen tyttöystäväni luona ja olen jokaisella kerralla nähnyt pari-kolme kotiottelua paikan päällä stadionilla. Nykyjoukkueessa on erittäin hyviä pelaajatyyppejä, ilmapiiri on hyvä ja jalkapalloilullisesti tekeminen paranee jokaisessa treenissämme. Kaikki tuntuu nyt hyvältä kuten silloin 2016.

- Seura on kehittynyt joka vuosi entistäkin enemmän ammattimaisemmaksi ja paremmin organisoidummaksi. Harjoittelu on uudistunut, ilmapiiri on positiivinen ja koko seura on kehittynyt eteenpäin, Kreidl kuvailee positiivisia paluutunnelmiaan.

KuPS on saavuttanut Veikkausliigassa nyt neljä peräkkäistä mitalisijoitusta, mikä on pitkän seurahistorian paras saavutus sitten edellisten peräkkäisten menestysvuosien 1974-1977. Tavoitteet ovat kunnianhimoiset tänäkin vuonna.

- Omat odotukseni ja toiveeni ovat korkealla. KuPS on menestynyt hyvin viime vuosina ja sille me haluamme ehdottomasti saada jatkoa. Henkilökohtaisesti haluan pelata tällä kaudella mahdollisimman paljon, saavuttaa paljon nollapelejä ja auttaa mahdollisimman paljon joukkuetta menestymään hyvin.

- Joukkuekohtaisesti me haluamme pysyä Veikkausliigassa Top-3:ssa, Kreidl kiteyttää tämän pelikauden tavoitteita.

Lisää uutisia