AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.52 // 31.12.2020

SJK haluaa palata mitalitaisteluun – ”Loppukausi näyttää taistelemmeko mestaruudesta”

SJK haluaa palata mitalitaisteluun – ”Loppukausi näyttää taistelemmeko mestaruudesta”

Jani Honkavaara tähyilee mitalitaisteluun. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK oli loppukaudesta HJK:n jälkeen Veikkausliigan kovavireisin joukkue. SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara lähtee jatkamaan siitä mihin viime kaudesta jäi ja haluaa palauttaa seinäjokiset mitalitaisteluun.

SJK:n alkukausi oli vaikea ja joukkue oli häntäpäässä. Kesällä kurssi kuitenkin kääntyi ja SJK alkoi hivuttaa itseään ylös sarjataulukossa päätyen lopulta seitsemänneksi. Yksi tekijä parantuneisiin otteisiin olivat onnistuneet hankinnat kesän siirtoikkunan aikana, kun joukkue vahvistui Emmanuel Ledesmalla, Jake Jervisillä sekä Murillolla.

- Meillä oli hyvä toinen kierros, mutta emme ole siihenkään täysin tyytyväisiä. Koetamme olla vieläkin parempia. Ensimmäinen kierros oli meille vaikea ja meillä oli loukkaantumisia sekä kapea materiaali. Kun saimme siirtoikkunan aikana kolme uutta pelaajaa, niin materiaalimme alkoi toimia. Meillä oli laatua ja vaihtoehtoja enemmän penkilläkin ja pystyimme vaihtamaan ryhmitystä. Sen päälle on hyvä rakentaa, analysoi Honkavaara.

SJK pääsee käytännössä jatkamaan siitä mihin jäi. Kesän vahvistuksista myös Ledesman kohdalla jatkosopimus on varmistunut.

- Kolmikolle on tärkeä saada kokonainen preseason. Ensi kaudella haluamme olla vieläkin parempia kuin mitä olimme toisella kierroksella.

Mikäli SJK pystyy toistamaan loppukauden vireensä, tarkoittaa se joukkueen paluuta Veikkausliigan kärkitaisteluun. Siellä onkin Honkavaaran tähtäin.

- Olisin tyytyväinen, jos olemme mitalitaistelussa. Se on se missä haluamme ensiksi olla, ja sitten loppukausi näyttää taistelemmeko mestaruudesta.

Mestaruuspuheissa Honkavaara on kuitenkin varovainen.

- Tiedän kuinka pienistä asioista mestaruus on kiinni ja mihin se voi ratketa. Se ei ole aina itsestä kiinni, vaikka tekisi kaikki asiat oikein.

Lisää uutisia