AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.50 // 20.12.2020

Honkavaara tyytyväinen SJK:n tilanteeseen – ”Kartoitamme rauhassa”

Honkavaara tyytyväinen SJK:n tilanteeseen – ”Kartoitamme rauhassa”

Jani Honkavaaran katse on eteenpäin. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK vetäytyi lauantaina pienelle hengähdystauolle ennen kuin joukkue palaa harjoituksiin taas tammikuun alussa. Joukkueen päävalmentaja Jani Honkavaara on tyytyväinen joukkueen joulukuun valmistautumisjaksoon.

SJK harjoitteli pari viikkoa ja päätti harjoitusjakson sisäiseen harjoitusotteluun lauantaina.

- Olemme menneet aika pienellä ringillä ja mukana on ollut junioreita sekä Suomessa asuvat sopimuspelaajat. Meillä on siis aika tiivis rinki, mutta olemme ehtineet harjoitella paljon ja tehdä hyvää pohjatyötä tammikuuhun, valottaa Honkavaara.

SJK:n sopimustilanne on hyvä eikä joulukuun harjoituksissa nähty testipelaajia.

- Meillä ei ole testipelaajia mukana, sillä meillä on jo paljon sopimuksia valmiina. Meillä on ne tietyt paikat joille etsimme pelaajia, ja ne ovat niitä mistä meiltä on kauden jälkeen lähtenyt pelaajia. Olemme kartoittaneet uusia pelaajia jo valmiiksi niille paikoille, paljastaa Honkavaara.

Honkavaara tuli viime kaudella SJK:n valmentajaksi ja joutui tuolloin rakentamaan joukkueen lähes tyhjästä. Nyt lähtötilanne tulevaan kauteen on parempi

- Jos peilaa viime kautta, niin meillä oli viisi tai kuusi sopimusta, kun tulin joukkueeseen. Silloin tuli testattua ja kartoitettua pelaajia enemmän. Nyt meillä on sille viidelle-kuudelle pelaajalle tarvetta paikkaamaan lähinnä lähtijöitä. Siinä mielessä lähtötilanne on päinvastainen kuin viime kaudella.

Honkavaaralla on selvä kuva mille pelipaikoille pelaajia hankitaan.

- Anel Rashkaj ja Keaton Isaksson lähtivät keskikentän keskustasta ja topparin paikalle mietimme hankimmeko ketään, kun meillä on omastakin takaa aika paljon toppareita. Laitaosastolle kartoitamme myös pelaajia tällä hetkellä. Maalivahtiosasto ja hyökkäys ovat hyvällä mallilla. Meillä on paljon sopimuspelaajia ja täytyy miettiä voiko heitä käyttää myös muissa rooleissa.

- Koronan takia etenemme maltillisesti hankintojen suhteen. Nyt on seuroilla hyvät markkinat ja hyviäkin ulkomaalaispelaajia on paljon vapaana. Kartoitamme nyt tilannetta rauhassa ja tilanne on eri viime vuoteen verrattuna, jolloin lähestulkoon koko joukkue jouduttiin kasaamaan, Honkavaara kertoo joukkueen tilanteesta.

Lisää uutisia