FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.38 // 24.9.2020

TPS:n sankari Koponen: ”Taisteltiin loppuun asti”

TPS:n sankari Koponen: ”Taisteltiin loppuun asti”

Jere Koponen piti TPS:aa pystyssä vaikeilla hetkillä. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS esitti komean nousun, kun se kiri HJK:n kahden maalin johdon kiinni viime hetkillä ja nappasi Helsingistä tärkeän pisteen mukaan 2-2-tasapelillä.

TPS haastoi Veikkausliigan kärkijoukkue HJK:n ennakkoluulottomasti Helsingissä. Vaikka HJK hallitsi täysin odotetusti kenttätapahtumia, pystyi TPS pitämään avausjakson jälkeen nollan omassa päässään.

Kaikki odottivat Klubin hurjaa toisen puoliajan rynnistystä ja tapahtuihan se. Klubi iski vajaan kymmenen minuutin jaksoon kaksi osumaa. Peli ei ollut siinä vaiheessa kuitenkaan ohi, vaan TPS palasi vielä leikkiin mukaan ja iski kavennuksen ja tasoitusosuman aivan ottelun lopussa. TPS:n maalivahti Jere Koponen oli ottelun ykköshahmo.

- Maalivahdin kannalta se oli hyvä matsi, kun tilanteita tuli kerralla varmaan kolmen-neljän matsin edestä. Aina kun tulee Klubin vieraaksi, niin se yleensä vaan on. Pysyy ainakin lämpimänä ja pysyy pelissä varmasti mukana, Koponen veisteli TPS:n sivujen mukaan.

Koponen myönsi, että usko oli koetuksella HJK:n toisen maalin jälkeen, mutta joukkueelta löytyi vielä yksi taisteluvaihde.

- Klubin toisen maalin jälkeen tuntui vähän jo siltä, että oliko se tässä, mutta ei kuitenkaan luovutettu ja taisteltiin loppuun asti. Peli kestää aina sen 90 minuuttia ja lisäajat päälle, Koponen muistutti.

- Viimeisen vitosen aikana tehtiin kaksi maalia ja kaikki maalit on maaleja. Todella hyvä fiilis nyt ja tärkeä pinna meille. Onhan sitä kummallisempiakin asioita nähty kuin tämä nousu, tästä on tosi hyvä jatkaa nyt eteenpäin, Koponen hehkutti.

TPS nousi 2-2-tasapelillään taas tasapisteisiin Hakan kanssa ja maalierolla ohi. TPS:llä on HJK-pelinkin jälkeen yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin Hakalla. Palloseura matkustaa jo ensi sunnuntaina Tampereen Ratinaan Ilveksen vieraaksi.

Lisää uutisia