vko.38 // 24.9.2020

TPS nousi lopussa tasoihin HJK:n vieraana (HJK-TPS 2-2)

Rasmus Holma toi TPS:n tasoihin. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS nousi loppuhetkillä kahden maalin takaa-ajoasemasta 2-2 (0-0)-tasapeliin HJK:n vieraana.

Ottelu lähti käyntiin HJK:n selvässä komennossa. Nikolai Alho pääsi laukomaan jo toisella minuutilla, mutta TPS-vahti Jere Koposella ei ollut vaikeuksia liimata pienestä kulmasta tullutta vetoa.

Vain pari minuuttia myöhemmin Koponen venyi erinomaisesti Riku Riskin tulisen laukauksen tielle. Paluupallossa terävimpänä oli Browne, joka kuitenkin laukoi avopaikasta karkeasti yli maalin. Seuraavaan huippupaikkaan pääsi Riski, jonka läpiajon Koponen onnistui oikea-aikaisen vastaantulon myötä nollaamaan.

Klubin kovimman alkurynnistyksen laannuttua peli hieman seestyi. Pallonhallinta oli kuitenkin selkeästi isäntien hallussa ja TPS pyrki hyökkäämään nopeasti vastaan. Turkulaisten hyökkäyksissä kohteena oli kerta toisensa jälkeen Olawale Tehe, joka ei kuitenkaan yhdestä hyvästä murtautumisesta huolimatta kyennyt haastamaan Hugo Ketoa Klubin maalinsuulla.

Avausjakson edetessä pelin painopiste pysyi vieraiden päädyssä. TPS puolusti kuitenkin omaa boksiaan tarkasti, ja HJK ajautui pieniin tiloihin laitojen tuntumaan ja Klubi hakikin keskityksiä ahkerasti. Väyrynen pääsi kertaalleen puskemaan, mutta hankalasta asennosta lähtenyt pusku painui niukasti ohi maalin.

Lopulta ensimmäisellä nelivitosella ei maaleja nähty ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa. Ensimmäinen puolisko oli vauhdikasta ja viihdyttävää peliä, jossa paremmalla viimeistelyllä olisi ollut tekopaikat useampaankin osumaan.

HJK jatkoi kuskin paikalla myös toisen jakson alussa. Parin minuutin jälkeen Riski murtautui oikealta laidalta ja tarjosi syötön boksiin. Pallon sai Rasmus Schüller, jonka vedon Koponen kuitenkin torjui ongelmitta. Pari minuuttia myöhemmin sama kaksikko juoni jopa paremman paikan, mutta Koponen venyi ilmiömäisesti yläkulmaa kohti menneen pallon tielle.

Paine vieraiden päädyssä kasvoi, mutta Koponen tuntui olevan kaikkialla. TPS-vahti piti joukkuettaan pystyssä torjumalla perättäin niin Schüllerin kuin Riskinkin lähietäisyydeltä tulleet puskut.

Toista jaksoa oli takana reilu kymmenen minuuttia kun helpottava avausmaali vihdoin syntyi. Oivalla pelipäällä ollut Riski harhautteli itsensä oikealta laidalta keskustaan ja ampui pallon vastustamattomasti maalin alakulmaan. Osuma oli Riskille kauden neljäs.

Vain muutama minuutti myöhemmin Lingman oli lähellä tuplata HJK:n johdon, mutta keskikentän taiturin ohjaus kilpistyi tolppaan.

HJK iski seuraavan kerran 65. minuutilla ja osuma oli kuin oppikirjasta. Klubi purki TPS:n prässin maltilla liikuttaen palloa oman boksin läpi oikealta laidalta vasemmalle. Pallo kiersi mieheltä toiselle ja keskustan kautta se pelattiin oikeaa laitaa nousseelle Alholle. Alho lähetti matalan keskityksen maalinedustalle, jonne rynninyt Väyrynen ohjasi pelivälineen taidokkaasti aivan maalin kattoon.

Vaikka toinen jakso oli ollut alusta asti täysin HJK:n hallintaa, onnistui TPS kaventamaan vain kolme minuuttia ennen täyttä aikaa, kun täysin vapaana ollut Mika Ääritalo onnistui ohittamaan Kedon.

Vieraat kaatoivat lisää kylmää vettä Klubin niskaan vielä lisäajalla, kun Rasmus Holma onnistui tuomaan TPS:n tasoihin sinetöiden loppulukemiksi 2-2.

HJK isännöi seuraavaksi maanantaina RoPS:aa ja TPS matkustaa sunnuntaina Tampereelle Ilveksen vieraaksi.