AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 14.9.2020

"IFK oli vaarallinen koko ajan" - Johansson tyytyväinen pisteeseen

"IFK oli vaarallinen koko ajan" - Johansson tyytyväinen pisteeseen

TPS juhlii tasoitusmaalia maanantaina. (Kuva: Tiina Pirilä / TPS)

TPS taisteli loppuun saakka maanantaina ja onnistui nousemaan 1-1-tasapeliin IFK Mariehamnia vastaan ottelun lopussa.

TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson oli tyytyväinen joukkueensa taisteluilmeeseen sekä antoi tunnustusta myös vaihdosta tulleille pelaajille. Hän kuitenkin samaan hengenvetoon kauhisteli sitä, kuinka paljon raitapaidat jakelivat harhasyöttöjä ja menettivät palloja vaarattomissakin tilanteissa.

- Olen tyytyväinen tietysti siihen, että nousimme takaa tasoihin, mutta en ole myöskään koskaan huutanut näin paljon. Suurin pettymys oli siinä, että kun voitimme pallon, niin annoimme sen järjestäen heti takaisin IFK:lle, TPS-luotsi Jonatan Johansson huokaili.

- Jos koko ajan menetetään palloja, niin aukeaahan siitä mahdollisuuksia vastustajalle koko ajan. Meidän omat väsyy ja vastustajalle tulee enemmän intoa ja sitä kautta myös paikkoja. IFK:lla on Veikkausliigan vaarallisin hyökkääjä tällä hetkellä ja IFK olikin vaarallinen koko ajan. Siihen nähden pisteeseen pitää olla tyytyväinen, Johansson myönsi.

Brasilialainen Jean oli nyt ensimmäistä kertaa TPS:n avauksessa, jonne oli palannut pienen tauon jälkeen myös Niklas Pyyhtiä.

- Alku oli passiivinen, olisi pitänyt olla aktiivisemmin liikkeellä. Meillä oli taas uusia jätkiä ja uusi koostumus ja se näkyi varsinkin ekalla jaksolla. Meidän laiturit eivät tulleet tarpeeksi sisään, eikä niitä aukkoja oikein löytynyt, joskus se vaan menee noin. Saatiin kuitenkin sitäkin vähän paremmaksi, mutta ei kuitenkin tarpeeksi hyväksi, Johansson arvioi.

- Toisella jaksolla IFK Mariehamnin maali tuli samasta ongelmasta, joka meillä oli läpi pelin. Syötöt eivät menneet omille. IFK:n maali oli toki varmaan siihen väliin ansaittu. Syöttöjen laatu, se oli iso pettymys, Johansson vielä painotti.

Johansson myönsi, että keskikentän keskustaan on haettu aisaparia Moundille, joka hoitaa hommansa varsinkin puolustussuuntaan todella mallikkaasti. Tänään hänen lapikkaastaan lähti myös upea syöttö tasoitusmaaliin.

- Jepa (Karlsson) oli paha menestys meille, mutta meillä on myös muita poissaolijoita siltä tontilta. Alim on ollut luotettava ja hän on loistava rikkomaan peliä, ei ehkä aina maailman paras syöttelijä, mutta todellakin pelaaja paikallaan. Hän jaksaa juosta, ja vaikka tuli menetyksiäkin, niin olen tyytyväinen, Johansson korosti.

- Olen harkinnut myös Jeania keskelle, mutta tänään mentiin näin. Halusin, että hän sai pelata ekassa pelissä vähän kuin omalla paikallaan. Jos syöttöpeli ja keskitykset olisivat olleet tänään vähänkään paremmin kohdallaan, niin oltaisiin luotu varmasti ihan eri tavalla paikkoja. Taistelumoraali on kaikilla kuitenkin tällä hetkellä kohdallaan, jokaista vaihtomiestä myöden, Johansson vielä kiitteli.

Lisää uutisia