vko.35 // 4.9.2020

Romania kaatoi Pikkuhuuhkajat

HJK:n Lucas Lingman oli Pikkuhuuhkajien avauskokoonpanossa. (Kuva: Juha Tamminen)

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue jatkoi EM-karsintojaan perjantai-iltana Turussa Romaniaa vastaan. Vierasjoukkue oli vahvempi vieden pelin nimiinsä 3-1 (1-1).

Romania meni ottelussa johtoon 21. minuutilla nopean vastahyökkäyksen päätteeksi, kun Darius Olaru viimeisteli osuman. Suomi tuli kuitenkin tasoihin vain paria minuuttia myöhemmin, kun Mikael Soisalon tarkka laukaus upposi verkkoon.

Toisella puoliajalla Suomi sai kesken hyvän painostusjakson kylmää vettä niskaansa, kun Romania osoitti jälleen vaarallisuutensa vastaiskupelissä ja Valentin Mihaila vei vieraat taas johtoon. Lopullinen ratkaisu nähtiin viisi minuuttia ennen loppua, kun Andrei Ciobanu laukoi romanialaisten kolmen maalin.

Pikkuhuuhkajien pelit jatkuvat tiistaina, kun Ukraina saapuu Olympiastadionille.

Suomi – Romania 1-3 (1-1)
21. 0-1 Darius Olaru
24. 1-1 Mikael Soisalo
57. 1-2 Valentin Mihăilă
85. 1-3 Andrei Ciobanu