AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 3.9.2020

Pikkuhuuhkajat kohtaa Romanian - "Ikäluokka on Euroopan kärkeä"

Pikkuhuuhkajat kohtaa Romanian - "Ikäluokka on Euroopan kärkeä"

Naatan Skyttä on Pikkuhuuhkajien nuorimpia pelaajia. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue palaa lähipäivinä EM-karsintojen pariin.

Perjantaina 4. syyskuuta Pikkuhuuhkajat kohtaa Turussa Romanian ja tiistaina 8. syyskuuta Helsingissä Ukrainan.

Maajoukkuevalmentaja Juha Malisen mukaan valmistautuminen tuleviin koitoksiin on sujnut haastavista ajoista huolimatta varsin hyvin.

- Eläminen koronan takia kuplassa on toki tuonut paljon uusia ruutineita ja velvollisuuksia, mutta kaikki on hoitunut pelaajistossa ammattimaisesti, Malinen huomauttaa Palloliiton verkkosivuilla.

Edellisestä tapahtumasta on aikaa jo kymmenisen kuukautta.

- Toki siinä on aikataulullisia haasteita, varsinkin kun Veikkausliigaa yllättävästi pelattiin kahden ensimmäisen leiripäivän aikana. Käytännössä kolme ensimmäistä päivää on sisältänyt seitsemän eri pelitapateemaa ja nyt ne on saatu käytyä läpi keskustellen, videopalavereissa, taktisilla kävelyillä ja harjoituksissa, Malinen huomauttaa.

Perjantain vastustaja on kivikova.

- Romanian tämä ikäluokka on Euroopan kärkeä. Tämähän on ikään kuin kaksiosainen ottelu, kun edellinen peli oli juuri heitä vastaan. Marraskuussa lukemat repesivät kuitenkin aivan liian isoiksi (4-1). Meillä oli pieniä haasteita parilla pelipaikalla ja vastustaja rokotti kovalla prosentilla. Olemme valmiita eheämpään suoritukseen. Nyt siellä on myös uusi valmentaja, pelaajalegenda Adrian Mutu, jonka kädenjälki on kyllä arvoitus, Malinen jatkaa.

Malinen muistuttaa, että moni Pikkuhuuhkajien pelaaja on läpimurron kynnyksellä.

- Tämä ikä on pelaajan tulevaisuuden kannalta merkittävä, koska peliminuutit seurassa ja vastuunkanto vievät vahvasti eteenpäin. Tämän takia meillä on seitsemän uutta pelaajaa. Vaikka kyseessä on ikäluokka 1998, niin mukana on mm 2002 syntyneet Ilveksen Naatan Skyttä ja AIK:n Robin Tihi sekä 2001 syntynyt SJK:n Matias Vainionpää. Lisäksi Timo Stavitski on saanut hienosti vastuuta Maastrichtissä ja on kahden vuoden tauon jälkeen terveenä takaisin. Toki mukana on tuttuja nimiä hyvällä ilmeellä, kuten Aapo Halme, Lucas Lingman, Benjamin Källman, Mikael Soisalo, Kaan Kairinen ja monet muut, Malinen alleviivaa.

U21-maaottelu Suomen ja Romanian välillä pelataan suljetuin ovin Turun Veritas Stadionilla perjantaina 4. syyskuuta kello 19.

Lisää uutisia