AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 28.8.2020

Suomalaisjoukkueiden tie pystyyn Eurooppa-liigassa

Suomalaisjoukkueiden tie pystyyn Eurooppa-liigassa

Ilves taipui rankkarikilpailussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen, FC Interin ja FC Hongan kova taistelu ei kantanut tulosta Eurooppa-liigan 1. karsintakierroksella. Kaikki kolme suomalaisjoukkuetta taipuivat omissa otteluissaan.

FC Honka hävisi Tanskan liigan viime kauden kolmoselle AGF:lle (1-3) 2-5. Luvut eivät kuitenkaan kerro koko totuutta ottelusta, sillä kotijoukkueen kaksi viimeistä maalia tulivat lisäajalla ja Honka pisti tanskalaisille tiukasti hanttiin. Lopulta AGF oli kuitenkin vahvempi edeten seuraavalle kierrokselle. Hongan maaleista vastasivat Borjas Martin ja Lucas Kaufmann.

FC Inter kohtasi vieraskentällä unkarilaisen Honvedin ja vei ottelun aina jatko-otteluun saakka, mutta joutui lopulta taipumaan 1-2-lukemin. Interin ainokaisen viimeisteli Liliu.

Ilves kohtasi vieraskentällä irlantilaisen Shamrock Roversin ja taipui lopulta rangaistuspotkukilpailussa. Ilves pääsi kahdesti ottelussa johtoon Lauri Ala-Myllymäen ja Joona Vetelin maaleilla, mutta Shamrock Rovers tuli kuitenkin tasoihin ja ottelussa mentiin lopulta rangaistuspotkukilpailuun. Rankkarikisa meni lopulta 13. laukojapariin ja Rovers veti pidemmän korren napaten jatkopaikan itselleen.

Näin ainoana suomalaisjoukkueena europelejä jatkaa KuPS, jonka pelit jatkuvat vielä Eurooppa-liigan toisella karsintakierroksella. Toisen karsintakierroksen arvonta on edessä maanantaina ja itse ottelu pelataan 17.9.

Eurooppa-liigan 1. karsintakierros:
AGF-FC Honka 5-2 (3-1)
Shamrock Rovers-Ilves rp. 12-11, 2-2 (1-1)
Honved-FC Inter jo. 2-1 (1-1, 0-0)

Lisää uutisia