vko.34 // 28.8.2020

Ilves putosi hurjan draaman jälkeen

Lauri Ala-Myllymäki teki tarkkaa työtä rankkareista. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen tie Eurooppa-liigan karsinnoissa nousi pystyyn hurjan draaman jälkeen, kun se hävisi rangaistuspotkukilpailun jälkeen irlantilaiselle Shamrock Roverille. Jatko-ottelun jälkeen tilanne oli 2-2 ja rankkarikisassa jouduttiin menemään toiselle kierrokselle ennen kuin ratkaisu lopulta saatiin.

Ilves sai otteluun erinomaisen alun, kun sille tuomittiin rangaistuspotku jo yhdeksännellä minuutilla Shamrock Roversin pelaajan käsiteltyä palloa kädellään rangaistusalueella. Tuomitun rangaistuspotkun viimeisteli varmasti sisään Lauri Ala-Myllymäki. Ilves ei kuitenkaan ehtinyt nauttia johtoasemastaan kauaa, vaan irlantilaiset tulivat tasoihin jo neljän minuutin päästä. Graham Burken komea laukaus löysi tiensä takakulmaan ja tilanne oli 1-1 ennen kuin vartti oli täyttynyt.

Ilves siirtyi johtoon taas 62. minuutilla, kun hyvin rakennellun hyökkäyksen jälkeen Joona Veteli laukoi rangaistusalueen takaa tarkasti alakulmaan. Kotijoukkue nousi kuitenkin tasoihin 78. minuutilla. Roberto Lopes nousi kulmatilanteessa korkeimmalle ja puski irlantilaiset tasoihin. Kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Ilves pääsi miehen ylivoimalle, kun Liam Scales sai suihkukomennuksen kahden keltaisen kortin saattelemana.

Ottelu venyi lopulta jatko-otteluun ja heti alussa Ilves sai hyvän paikan mennä johtoon, kun se sai epäsuoran vapaapotkun Roversin rangaistusalueella. Ala-Myllymäen laukaus kuitenkin blokattiin. Se jäi myös jatko-ottelun parhaaksi paikaksi eikä maaleja nähty.

Rangaistuspotkukilpailu oli täynnä jännitystä ja draamaa. Mika Hilander nappasi Roversin ensimmäisen laukojan Jack Byrnen laukauksen kiinni, mutta Ilveksen Jair laukoi harmittavasti tolppaan seuraavalla vuorolla. Sen jälkeen joukkueet iskivät maaleja vuorotellen jopa niin, että jouduttiin aloittamaan toinen kierros. Ilveksen epäonnensoturi oli Eemeli Raittinen, joka toisen kierroksen kolmantena laukojana epäonnistui ja Joey O'Brien niittasi irlantilaiset jatkoon.

Ilves on seuraavan kerran tositoimissa tiistaina, kun se matkaa Valkeakoskelle FC Hakan vieraaksi Pirkanmaan derbyyn.