FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.30 // 31.7.2020

Ottelusuma ei pelota HIFK:n Bäckmania – ”Kyllä me kunnossa olemme”

Ottelusuma ei pelota HIFK:n Bäckmania – ”Kyllä me kunnossa olemme”

Jani Bäckman on saanut totuttautua uudelle pelipaikalle. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan peleissä pistetään lisää vaihdetta silmään, kun elokuussa pelejä tulee tiuhaan tahtiin. HIFK:n Jani Bäckmania tilanne ei kuitenkaan pelota, sillä hänen mukaansa HIFK on hyvässä kunnossa ja valmiina tuleviin haasteisiin.

Bäckman on tälläkin kaudella kuulunut HIFK:n luottomiehiin. Täysin tyytyväinen hän ei kuitenkaan alkukauden otteisiinsa ole.

- Ensimmäisestä kolmesta pelistä pelasin kaksi, joten en ihan tyytyväinen voinut olla niihin. Nyt olen ollut uudessa roolissa ja totuttautunut siihen viime pelit. Ei mitään huimaa peliä alkukaudesta, mutta ihan tyydyttävää kuitenkin, Bäckman pohdiskelee.

Bäckman on totuttu näkemään keskuspuolustajan paikalla, mutta hänet on nähty viime aikoina laidalla. Bäckman on saanut hyvän opastuksen pelipaikalle.

- Hännisen Masalta olen vähän kysynyt miten siinä pitää pelata ja hän laittoi minulle omat highlights-videonsa. Kyllähän se helpottaa, että menemme nyt puolustus edellä ja puolustamme koko joukkueena kollektiivisesti.

HIFK pelaa elokuun aikana kuusi peliä ja pelaajat joutuvat tällä kaudella koville. Bäckmania tilanne ei pelota.

- Jos olemme jotain tehneet talven ja korona-ajan hyvin edellisvalmentajan kanssa, niin harjoitelleet. Kyllä me kunnossa olemme ja juosseet paljon. Joukkueen terveystilanne on myös paranemaan päin. Meillä on tässä Ilves, Haka ja TPS seuraavina vastassa ja jokainen niistä on kuuden pisteen peli. Jos haluamme päästä kuuden parhaan joukkoon, niin niistä peleistä on otettava pisteitä.


HIFK kohtaa seuraavaksi Ilveksen vieraskentällä lauantaina 1.8. Ottelu alkaa kello 17.00.

Lisää uutisia